Reţete raw: Tartă cu ciocolată şi smochine fără foc

De Diana Zagrean pe

Smochinele sunt în plin sezon şi e păcat să le stricăm gustul prin procesare la foc. Cea mai bună idee pentru familia ta este să prepari un desert delicios şi sănătos, cu fructe proaspete şi aromate. Iată cum să faci o tartă cu ciocolată şi smochine fără foc.
Ingrediente crustă:
½ ceaşcă nuci
¾ ceaşcă curmale fără sâmburi
¼ ceaşcă smochine deshidratate
1 linguriţă cacao
Un praf de sare de mare
Amestecaţi nucile într-un blender, adăugaţi restul ingredientelor şi procesaţi până se formează un aluat omogen. Dacă este prea sfărâmicios, adăugaţi o linguriţă de apă de la curmale.
Presaţi într-o formă de tort şi daţi la rece.

Ingrediente cremă de smochine:
1 ceaşcă curmale fără sâmburi şi coajă, înmuiate în prealabil pentru 4 ore
1 ceaşcă smochine curăţate de coajă
½ ceaşcă ulei de cocos topit
½ ceaşcă unt de migdale
4 linguri sirop de agave
4 linguriţe pudră de cacao
1 linguriţă extract de vanilie raw
Mod de preparare:
Amestecaţi ingredientele, în afară de uleiul de cocos într-un blender până obţineţi o pastă fină. Adăugaţi şi uleiul de cocos şi procesaţi până la omogenizare.
Turnaţi crema peste crustă, ornaţi cu jumătăţi sau sferturi de smochine proaspete şi daţi la rece, până se întăreşte.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 

Gabriela Firea, operată de urgență

Gabriela Firea, operată de urgență