Reţete raw: Sushi raw vegan fără foc

De Diana Zagrean pe 27 iulie 2012

Deşi sushi nu este, în sine, o mâncare foarte gătită şi procesată la temperaturi înalte, asta nu înseamnă că nu se pot găsi variante şi mai sănătoase. În plus, adepţii stilului de viaţă vegan se pot bucura şi ei de această delicatesă. Iată reţeta noastră de sushi raw vegan.
Ingrediente:
2 ceşti grâu kamut încolţit
1 lingură sos de soia raw (Nama Shoyu)
1 lingură ulei de susan (indian sau chinezesc)
Germeni de floarea soarelui
2 morcovi
½ castravete
1 ciupercă (Hribi sau Champignon brună)
ulei de măsline
1 avocado tăiat felii lungi
2 foi de alge pentru sushi (sushi nori)
Mod de preparare:
Tăiaţi ciupercile în felii subţiri. Amestecaţi-le într-un bol, împreună cu 2 linguri de sos de soia şi 2 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi la marinat cel puţin jumătate de oră.
Amestecaţi într-un blender grâul kamut, sosul de soia şi uleiul de susan, până grâul începe să se spargă. Tăiaţi morcovii şi castraveţii în fâşii lungi (ca nişte beţişoare), tăiaţi fructul de avocado. Întindeţi foaia de alge nori şi presăraţi amestecul de kamut peste ea. Deasupra aşezaţi feliile de legume şi rulaţi cu grijă. Tăiaţi bucăţi de maki cu un cuţit zimţat.

Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

Șerban Copoț, mesaj după decesul tatălui: „Prețuiți-vă părinții cât îi aveți aproape”

Șerban Copoț, mesaj după decesul tatălui: „Prețuiți-vă părinții cât îi aveți aproape”