DESERT: Plăcintă americană cu unt de arahide şi cremă de ciocolată fără foc

De Diana Zagrean pe 06 noiembrie 2012

Până aflăm rezultatele la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, putem să ne delectăm cu un alt desert tematic. Iată cum se prepară o plăcintă americană cu unt de arahide şi cremă de ciocolată.
Ingrediente:
1 ceaşcă nuci
100 grame ceaşcă biscuiţi cu cacao (simpli, fără cremă)
1/3 ceaşcă zahăr brun
1/3 pachet unt sau margarină pentru gătit, topită
1 ceaşcă unt de arahide
250 grame cremă de brânză (ricotta sau brânzăd e vaci grasă)
3 ceşti frişcă lichidă
½ zahăr
350 grame topping de ciocolată pentru îngheţată sau cremă de ciocolată tartinabilă
Mod de preparare:
Tocaţi nucile şi prăjiţi-le în puţin unt într-o tigaie, timp de 2 minute. Amestecaţi într-un blender nucile cu biscuiţi, zahăr brun, până la omogenizare. Adăugaţi untul sau margarina şi amestecaţi până obţineţi un aluat sfărâmicios. Presaţi aluatul într-o formă de tartă cu sau fără margini ridicate pe epreţii vasului.
Într-un castron mare, puneţi unt de arahide, crema de brânză şi zahăr şi amestecaţi până la omogenizare. Adăugaţi 3 ceşti de frişcă lichidă, amestecaţi şi turnaţi peste crusta din tavă.

Puneţi câteva linguri de cremă de ciocolată într-o punguţă sau pungă de şpriţat şi daţi la rece. Restul cremei de ciocolată o puteţi întinde peste crema de unt de arahide şi frişcă. Daţi la rece până la servire.
Înainte de servire, ornaţi plăcinta americană cu restul de frişcă şi desenaţi linii sau forme şpriţate din ciocolată şi unt de arahide.
Poftă bună!
Citeşte aici şi alte reţete de prăjituri delicioase pe blogul nostru, retete.unica.ro !
 

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite