PEŞTE: Dorada prăjită cu garnitură de morcovi

De Lumea Femeilor pe 18 martie 2013

Învaţă să prepari dorada prăjită cu garnitură de morcovi după o reţetă delicioasă.

►4 peşti întregi (250 – 300 grame fiecare)
► 8 morcovi potriviţi
► 6 ardei graşi 
► 200 grame făină
► sare
► piper
► 1 căpăţână de usturoi
► 1 lingură de oţet
► ulei pentru prăjit
Încearcă şi reţeta noastră de medalion de şalău cu roşii
1 Se curăţă peştii de solzi şi intestine, se spală şi se şterg apoi cu un şervet de hârtie, după care se tăvălesc în făină condimentată, după gust, cu sare şi piper, atât în interior, cât şi la exterior şi se prăjesc în ulei până când se rumenesc şi devin uşor crocanţi. Se scot şi se pun la scurs pe un şervet de hârtie.
2 Se curăţă şi se taie legumele astfel: morcovii se taie în fâşii nu prea groase, pe lungime, precum cartofii pentru prăjit, ardeii se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, ca pentru mujdei.
3 În uleiul în care s-a prăjit peştele, se pot căli la foc iute şi morcovii tăiaţi fâşii. După ce sunt scoşi morcovii, se pun la foc usturoiul şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Când se înmoaie, se iau de pe foc şi se prepară un sos la care se adaugă oţetul.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite