Tartă cu gem

De Libertatea pentru femei pe 13 iulie 2013

Această tartă cu gem este delicioasă, iar reţeta este este foarte simplă.
Ingrediente:
►125 g făină
►125 g făină de migdale
►125 g unt
►100 g zahăr pudră
►un ou
►coaja unei jumătăţi de lămâie
►o linguriţă scorţişoară
►70 ml lapte
►un praf sare
►150 g gem sau dulceaţă, după gust
Preparare
1. Într-un vas se pune făina, se face un gol şi se pun sarea, oul, untul tăiat bucăţele şi zahărul.
2. Se amestecă cu degetele şi apoi se adaugă făina de migdale, coaja de lămâie şi scorţişoara. Se amestecă în continuare până ce se obţine un aluat nisipos, care se dă la frigider pentru o oră.
3. Se unge cu unt forma de copt şi jumătate de aluat se întinde cu sucitorul şi se aşază în tavă. Se pune gemul sau dulceaţa. Restul aluatului se întinde şi se taie benzi late de un centimetru, care se aşază deasupra umpluturii.
4. Se unge tarta cu lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite