DESERT: Tartă cu cremă de lămâie

De Libertatea pentru femei pe 11 februarie 2013

Iata cum sa prepari o tarta cu crema de lamaie ca la mama acasa.
Ingrediente:
Pentru aluat de tartă:
►300 g făină
►150 g unt moale
►1/2 linguriţă sare
►80 ml apă călduţă sau lapte călduţ
►3 linguri zahăr
Pentru cremă:
►4 lămâi medii
►150 g zahăr
►3 ouă
►o lingură amidon

1. Pentru aluatul de tartă, se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Se adaugă untul tăiat şi apoi cu degetele se amestecă prin sfărâmare cu făina. Trebuie să se obţină un aluat ca un griş, dar cu grăunţe un pic mai mari.
2. Se adaugă dintr-o dată laptele sau apa, se amestecă pentru a obţine un aluat uniform care se întinde şi se transferă imediat în forma de copt tapetată cu hârtie specială. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace aluatul pentru 30 de minute.
Încearcă şi reţeta noastră de tartă delicioasă cu mere
3. Pentru crema de lămâie se trec două lămâi pe răzătoare pentru o obţine coaja rasă. Se presează de suc toate cele
4 lămâi şi sucul se pune într-o crăticioară împreună cu coaja rasă de la cele două lămâi. Se adaugă zahărul şi amidonul, se amestecă şi se încălzeşte la foc mic.
5. Ouăle se bat bine ca pentru omletă şi apoi se toarnă încet şi amestecând continuu peste compoziţia cu suc şi coajă. Se măreşte focul şi se amestecă rapid cu telul până începe să devină gros. Se trage de pe foc şi se lasă să se răcească.
6. Crema de lămâie se pune peste tartă, care se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveşte.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"