DESERT: Tartă cu gem de căpşuni

De Lumea Femeilor pe 04 aprilie 2013

Invata sa prepari o tarta cu capsuni si gem delicios ca la mama acasa.
Ingrediente:
►250 g făină
► 3 ouă
► 100 g unt
► 50 g zahăr
► 50 ml lapte
► 1 vârf de cuţit sare
► 2 plicuri zahăr vanilat
► 200 g gem de căpşuni
► 200 g frişcă (opţional)
► 200 g capsuni (opţional)
Încearcă şi reţeta noastră de şarlotă de căpşuni cu frişcă
1 Se freacă într-un castron untul cu zahărul până se omogenizează. Se adaugă apoi 2 gălbenuşuri şi un ou întreg, sarea, zahărul vanilat, laptele şi făina. Se amestecă din nou foarte bine. Coca astfel formată se bagă la frigider pentru o oră.
2 Apoi, se iau formele de tarte, se tapetează cu hârtie pergament, şi se pune un strat de 3-4 mm grosime din cocă. Tartele se înţeapă cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a nu se umfla şi se bagă la cuptor, la foc mediu.
3 Când sunt gata, se scot, se lasă să se răcească şi se ung cu un strat de gem, apoi se decorează (opţional) cu frişcă şi capsuni taiate bucati mari.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite