Reţete: Supă-cremă de morcovi

De Libertatea pentru femei pe 09 ianuarie 2013

Iată o reteta clasica dar delicioasa si perfecta pentru zilele geroase de iarna. Invata sa prepari o supa crema de morcovi ca la carte.
Ingrediente

►un kg morcovi
►2 rădăcini pătrunjel
►1-2 cepe albe
►o rădăcină țelină mare
►o legătură pătrunjel verde
►sare
►piper negru măcinat
►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
►4-5 căței usturoi
►100 g margarină
►100 g nucă măcinată
►pătrunjel uscat şi măcinat
►sare grunjoasă
►o baghetă

1. Se curăță morcovii, ceapa, pătrunjelul și țelina. Se spală și se taie bucăți. Se pun în oală cu sare, apă și ulei, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Între timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubulețe și se pun în tavă. Se stropesc cu margarină topită şi se condimentează cu sare, pătrunjelul pisat și nuca măcinată.
3. Crutoanele se pun la cuptor să se rumenească. Se verifică dacă au fiert legumele și apoi se scot cu spumiera din oală, ceapa se aruncă, se opresc doi morcovi pentru ornat, iar restul se pasează.
4. Piureul de morcovi se amestecă cu zeama în care au fiert. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă puțin ulei și se mai lasă să clocotească 5 minute. Supa-cremă se servește cu rondele de morcov, crutoane și pătrunjel proaspăt.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite