Sosul guacamole – cum îl pregătim?

Guacamole e un sos făcut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitură la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv…
delicios pentru mese festive sau petreceri între prieteni. Iată cum se pregăteşte:

Ingrediente:

2 avocados (sâmburele scos şi luat de pe coajă), 3 linguri de mujdei, 1 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper, zeamă de la o lămâie, 1 linguriţă iaurt, roşii taite cubuleţe mici

Mod de preparare:

Se amestecă toate şi se face o pastă. După preferinţă se poate lasă 1 avocado să nu fie aşa piure, adăugându-se mai la sfîrşit, şi atunci pasta va avea şi bucăţele mai mari de avocado.

Se serveşte cu "chips". De asemenea se poate servi cu "crackers" şi lîngă FAJITAS.

Sfaturi extra:


Poţi servi guacamole imediat după ce îl prepari sau îl poţi păstra chiar câteva zile. Totuşi, e recomandat să-l serveşti imediat. Dacă vrei totuşi să-l păstrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine să adaugi o linguriţă de suc de lămâie şi să amesteci bine. Aşa, sosul nu se va oxida.

Când îl serveşti, e bine să-l pui într-un bol de lemn. Folosind suc de lămâie, umezeşte uşor bolul înainte să adaugi sosul guacamole.

Pentru ca sosul tău să arate mai festiv, pune o linguriţă de smântâna în centru, apoi ornează cu frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe de roşii.  

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: