Salată de fasole

De Libertatea pentru femei pe 04 iulie 2012

O reţetă de vară foarte sănătoasă. Ce ai zice de o salată de fasole la prânz?
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 60 MIN
► Ingrediente
► 350 g fasole verde fideluță
►300 g fasole albă fideluță
►300 g fasole roșie uscată
►2 cepe roșii
►ulei de măsline
►oțet balsamic
►piper negru măcinat
►sare grunjoasă
►1-2 linguri zeamă de lămâie
►o legătură pătrunjel verde

► Preparare:
1. Se alege fasolea uscată și se pune în apă caldă pentru câteva ore. După ce s-a umflat, se scoate și se pune să fiarbă în 2-3 ape.
2. Fasolea fideluță se dă în câteva clocote și se lasă în sită să se scurgă. Se curăță ceapa roșie, se taie solzișori și se pregătește sosul din ulei, oțet, zeamă de lămâie, piper și sare.
3. Fasolea boabe se scurge, se pune într-un bol împreună cu fasolea fideluță și ceapa roșie. Se amestecă cu sosul și se servește ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Încearcă şi salata de peşte cu fasole şi cocos!
Foto: Northfoto

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite