Reţetă raw: Tiramisu fără foc

De Ileana Voicu Ghinea pe 10 mai 2012

Credeai că acest fel de desert minunat şi elegant nu se poate prepara decât cu foc. Ei bine, lasă-mă să te contrazic. Există şi tiramisu raw, iar astăzi o să-ţi spun cum se prepară.

Ingrediente pentru stratul 1 – stratul de ciocolată

1 cană şi jumătate de făină de migdale
1 cană de făină de nuci caju sau alune de pădure
1 cană jumătate de apă plată
1 vârf de cuţit de sare
5 linguri de cacao pudră
1 tijă de vanilie
4 linguri de ulei de cocos
2 linguri de miere

Ingrediente pentru stratul 2 – stratul intermediar

1 cană nuci
1 vârf de cuţit de sare
1 tijă de vanilie
2 linguri de rom sau whisky

Ingredientele pentru 3 – stratul de vanilie

1 cană şi jumătate de făină din nuci caju
1 vârf de cuţit de sare
2 tije de vanilie
2 linguri de miere
2 linguriţe zeamă de lămâie
3 lingur de ulei de nucă de cocos

Modul de preparare este simplu. Straturile se prepară pe rând, mixând ingredientele în blender până se transformă într-o cremă, iar apoi se aşează pe rând într-un bol sau pahar în care va fi pus întregul produs. Nu este obligatoriu ca straturile să fie în număr de trei, poţ merge cât poţi de departe. Indicat ar fi ca la final, pentru aspect, să presari un praf de pudră de cacao cu ajutorul unei site fine.

Nu uita, înainte să-l serveşti, ţine-l câteva minute la frigider. O să fie delicios!
Poftă bună!

Pentru reţeta tradiţională de tiramisu, click aici!

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite