Rețetă de post: DOVLECEI GRECEŞTI | Culinar | Unica.ro

Rețetă de post: DOVLECEI GRECEŞTI

A început postul Paștelui și nu mai știi deja ce să pregătești de mâncare. Îți venim în ajutor cu o rețetă simplă și interesantă, bună chiar și pentru o seară în care ai musafiri.

INGREDIENTE:

  • 1 kg dovlecei în floare,
  • 2 linguri de ulei,
  • 100 g arpagic,
  • mărar şi pătrunjel verde, tocat.
  • sare

CUM SE PREPARĂ

Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei. Separat se prăjeşte uşor de asemenea în ulei arpagicul, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Se pune arpagicul în aceeaşi cratiţă cu dovleceii, se adaugă puţină apă, verdeaţă tocată şi se potriveşte de sare. Se dau la cuptor şi când sunt gata se servesc după ce s-au mai răcorit.

Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: