Crochete de cartofi

De Libertatea pentru femei pe 04 iulie 2012

Crochetele de cartofi cu caşcaval se fac repede şi sunt ioarte bune!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 20 min
fierbere: 40 MIN
► Ingrediente
► 5 cartofi cu coaja roșie
►100 g cașcaval
►o linguriță sare
►2 cepe albe
►100 g unt
►4 ouă
►200 g pesmet
►100 g parmezan
►cimbru verde uscat și măcinat
►ulei pentru prăjit
►hârtie de copt

► Preparare:
1. Se spală cartofii și se fierb în apă cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot și se lasă să se răcească. Se curăță și se pasează.
2. Se cerne pesmetul și se adaugă ouăle, sarea şi cașcavalul. Se pun și untul și cartofii pasaţi şi se formează o compoziție ușor de modelat.
3. Într-un alt bol, se pun 3-4 linguri pesmet și se ames-tecă cu parmezanul și cu cimbrul măcinat. Se încinge uleiul.
4. Se formează crochetele, se trec prin parmezan și pesmet și se prăjesc.
Crochete cu şuncă – o altă reţetă delicioasă!
Foto: Thinkstock

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite