Cozonac cu fructe uscate şi confiate

De Lumea Femeilor pe 08 iunie 2012

►500 g stafide ► 300 g coacăze
► 40 ml rom ► 80 g drojdie
► 1/4 l lapte ► 150 g zahăr
► 1 kg făină ► 1 linguriţă sare
► coaja rasă de la 1 lămâie
► coaja rasă de la 1 portocală
► nucşoară ► 500 g unt
► 20 g migdale
► 100 g coajă de lămâ­ie confiată, tocată mărunt
► 100 g coajă de portocale confiată, tocată mărunt
Decor: ► 200 g unt ► zahăr pudră

► Stafidele şi coacăzele se stropesc cu rom şi se lasă 8 ore. Untul se amestecă cu 3 linguri de făină, 2 de zahăr, 3 de lapte şi drojdia fărâmiţată şi se lasă la loc cald, 30 de minute. Restul de lapte se încălzeşte; făina se cerne şi se face o gaură în mijloc, unde se pun condimentele, untul şi zahărul. Se pune şi drojdia cu restul de lapte şi se frâmântă un aluat. Se pune şi restul de făină, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, coacăzele şi migdalele şi se amestecă.
►Se lasă la cald 30 de minute. Se unge tava cu unt. Aluatul se împarte în două. Se coace 1 oră la foc mediu.
Foto: Thinkstock

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite