Restaurant cu nutriţionişti şi bucătari

De Erika Chivu pe 03 decembrie 2009

S-a deschis în Bucureşti primul centru care îmbină serviciile de consultanţă în nutriţie cu cele ale unui restaurant . Toate preparatele, inclusiv dulciurile, sunt, bineînţeles, dietetice.
La Diet Center pot să ia masa şi cei care vor să slăbească, dar şi cei care vor să mănânce sănătos sau, pur şi simplu, vor o mâncare gustoasă.

Adevărata noutate este, însă, faptul că acest centru îmbină serviciile caracteristice unui restaurant (inclusiv catering, livrare la domiciliu) cu consultanţa în nutriţie. Conceptul, care există de ceva timp în lume, a ajuns la noi de abia acum şi se pare că deja are succes.

Ce înseamnă exact această îmbinare de servicii? Dacă vrei să slăbeşti mergi mai întâi la nutriţionist care îţi analizează modul de viaţă, îţi spune ce greşeşti şi îţi explică ce ai de făcut pentru a slăbi.

Pentru asta se foloseşte şi analiza compoziţiei corporale: în câteva minute, un aparat îţi analizeaza întregul organism şi îţi spune care este rata metabolismului bazal, câte calorii ar trebui să consumi zilnic, cât ţesut muscular şi cât ţesut gras ai, ce cantitate de apă ai în corp, etc.

În funcţie de toate acestea, nutriţionistul îţi face un meniu care va ţine cont şi de stilul tău de viaţă, gusturi şi preferinţe alimentare, nevoi nutriţionale, etc.

Până aici, nimic deosebit. Există o mulţime de nutriţionişti capabili să-ţi dea sfaturi sănătoase şi să-ţi alcătuiască un meniu potrivit. Ba chiar, dacă te documentezi puţin, poţi să-ţi faci singură un meniu, folosind informaţiile de pe internet. Problema este că, deşi dispunem de teoria necesară, la partea practică, multe dintre noi se împotmolesc.

Nu poţi şti că mănânci sănătos şi dietetic decât dacă îţi pregăteşti singură mâncarea, iar asta nu e uşor când mai ai şi alte preocupări în afară de dietă. Ca să nu mai spunem că tentaţiile sunt la tot pasul şi e mult mai uşor să-ţi cumperi ceva de la fast food, decât să-ţi găteşti singură, în fiecare seară.

Aici intervine noutatea pe care o aduce Diet Center. După ce ai primit meniul de la nutriţionist te poţi abona la servicile de catering ale centrului. Mâncarea „prescrisă” de medic îţi este adusă acasă sau la birou în fiecare zi. Şase zile din şapte primeşti la adresa indicată trei mese principale şi două gustări.  

Astfel scapi de datoria de a găti in fiecare zi şi, în acelaşi timp, eşti sigură că mănânci ceva dietetic. Toată mâncarea are cu 60% mai puţine calorii decât cea din restaurantele clasice pentru că nimic nu este prăjit, nu se foloseşte zahăr, materiile prime sunt low-fat şi, cel mai important, totul este pregătit de trei bucătari libanezi specializaţi în prepararea de mâncare dietetică. Ei cunosc tehnici speciale care păstrează gustul bun al mâncărurilor, dar cu un conţinut mai mic de calorii.

Abonamentele ce includ consultaţii săptămânale şi livrarea meselor la domiciliu se adresează nu numai celor care vor să slăbească ci şi celor care au probleme cardiace, diabeticilor, vegetarienilor, sportivilor, proaspetelor mămici.

Preţuri:

20 euro – consultaţie nutriţionist şi analiză corporală.
100 euro – consultaţie, analiză corporală şi meniu realizat de nutriţionist.
350 euro – abonament ce include consultaţie, analiză corporală, meniu şi livrarea zilnică a mâncării timp de două săptămâni.
800 euro – abonament ce include consultaţii săptămânale, analize corporale, meniu şi livrarea zilnică a mâncării timp de o lună.

Foto: Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani