Machiaj la feminin, deces la masculin

De Oxi, pe

O oră dimineaţa, o oră retuş în timpul zilei, 30 de minute seara pentru a-l da jos. Total două ore si 30 de minute pierdute într-o zi pentru make-up. Adică 150 de minute pe zi.
Într-un an se pierd 54.750 de minute, adica 912 ore, adică 38 de zile… Dacă un om trăieşte în medie 75 de ani de ani… De fapt o femeie trăieşte mai mult, bărbatul trăieşte mai puţin pentru că nu face faţă stresului provocat de femeie şi îşi doreşte să moară; asta înseamnă că o femeie îşi petrece ceva mai bine de 2 ani din viaţă în faţa oglinzii…

DE CE DUREAZĂ ATÂT DE MULT???

Pentru că atunci când o femeie se machiază e ca si cum cineva face un grafitti pe un pod.

Se acoperă suprafaţa si apoi începe pictatul. Si se pun toate culorile. Albastru sau mov sau roz sau gri sau negru pentru pleoape. Roşu sau alte nuanţe în obraji. Roşu, roz, mov, negru (ferească Dumnezeu), portocaliu pe buze. Apoi umbre pe faţă, ca să iasă în evidenţă ochii, nasul, pomeţii etc.

Şi tot ce v-am zis e pe scurt. Pentru Michelangelo a fost o glumă să picteze Capela Sixtină. Dacă o femeie îl punea să o machieze, păi sigur nu reuşea plus că era tranşat de hoardele femeieşti nemulţumite de lipsa lui de talent.

Bun asta se întâmplă dimineaţa. Apoi femeia pleacă la treaba ei. În poşeta ei se află ABSOLUT TOT TIMPUL o pudră, un ruj, un creion dermatograf, un rimel, un fond de ten. Toate super bine aranjate şi mereu la îndemână. Dar dacă eu vreau să-mi pun cheia de la maşină în geanta ei, mi se spune că nu e loc.

Cum naiba nu e loc??? E doar o cheie!!! Nici măcar breloc n-am!!! Şi dacă totuşi reuşesc cumva să o conving să o îndese acolo, când i-o cer înapoi, n-o găseşte şi nu ştie unde e. Dar dacă vreo prietenă îî cere un fond de ten. Ea răspunde: „Ce nuanţă? Că am mai multe.” Şi în secunda doi le scoate pe toate. Dar cheia mea nu e de găsit…

În timpul zilei retuşul. Femeilor, de câte ori n-aţi zis replica asta: „Mă duc până la baie să-mi pudrez nasul/verific machiajul/să mă dau cu ruj etc.” Şi noi stăm şi vă aşteptăm cu ziarul Libertatea în mână şi când vă întoarceţi ziceţi: „Ce faci mă? Iar te uiţi la femei goale în ziar?”. Da-ţi-mi, vă rog, o funie şi o grindă!!!

Seara demachiatul. Acele 30 de minute de linişte în care eu pot să mă joc pe XBOX fără să fiu deranjat, să mă uit la fotbal sau la filme sângeroase în timp ce „the evil little dwarf” e în baie şi se demachiază. Linişte şi relaxare! Exact ca în sceneta aia a lui Toma Caragiu.

Vreau să închei episodul de azi cu acest statement: „Noi BĂRBAŢII vă suportăm pe voi!!! NOI!!! Noi suntem martiri!!! NOI!!! Noi avem dreptate!!! NOI!!! Şi NICIODATĂ NU E INVERS!!! Aşa că nu vă mai plângeţi!”

P.S.: Cred că după ce o să fie publicat textul ăsta… Diseară o să dorm pe preşul de la intrare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!