Vrem mai multa atentie

De Georgiana Constantin, pe

Deseori ei ne reproseaza modul in care conducem masina, lipsa simtului de orientare, dar mai ales cheful interminabil de discutii, insa ei uita ca…

Femeile scapa de stres vorbind despre problemele care le framanta. Ele au nevoie sa povesteasca, sa spuna mereu ce au pe suflet. Vor sa fie ascultate si aprobate, pur si simplu, fara sa li se ofere solutii. Acultarea cu atentie trebuie sa fie una din calitatile partenerului de cuplu.

Femeile au nevoie sa fie privite. Un barbat care sta in coltul lui toata seara, se uita la televizor, citeste ziare si nici nu schimba doua cuvinte cu tine, poate sa-ti lase imediat impresia ca nu mai esti interesanta pentru el. Tocmai de asta nu ar trebuie sa se mai mire cand incepi cu intrebarile: ce ai? la ce te gandesti?Creierul feminin dispune de un corp calos mai dens cu 8% decat cel al creierului masculin, femeile avand pana la 30% conexiuni in plus intre emisfera dreapta sic ea stanga. Iata de ce femeile sunt capabile sa mearga, sa vorbeasca sis a-si dea si cu ruj, toate in acelasi timp… Asa ca ei nu trebuie sa se nelinisteasca, caci intr-o jumatate de zi femeile pot face de trei ori mai multe lucruri decat barbatii: au timp sa-si sune prietenele, sa planifice vacantele, sa citeasca reviste…

Femeile nu spun direct ce-si doresc. Ele au tendinta sa abordeze un subiect de departe si sa-si presare conversatiile cu indicii despre ceea ce-si doresc. Asta le permite stabilirea legaturilor cu persoanele din jur, evitand orice confruntare.

Pentru femei, toaleta este echivalenta cu salonul de infrumusetare sau cu cabinetul de terapie. Femei care nu s-au mai vazut niciodata pot sa iasa de la toaleta ca cele mai bune prietene din lume. Barbatii se duc la toaleta doar din motive biologice. Nu am auzit niciodata unbarbat intreband: „Ionut ma duc la toaleta. Vii cu mine?”. Este adevarat ca toaleta pentru femei se transforma uneori in locul unde se desfasoara cele mai aprinse dicutii si se destainuie micile secrete.

Femeile au obiceiul sa-l intrerupa pe cel care vorbeste. Doar pentru ca ele sunt, pur si simplu capabile sa vorbeasca si sa asculte in acelasi timp. La o femeie, centrul cerebral al vorbirii si cel al ascultarii lucreaza in acelasi timp. 

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!