Din vinovăţie, femeile fac mai puţin sex

De Stela Moisescu pe

Femeile au un libido mai scăzut şi din cauza sentimentelor de vinovăţie care apar atunci când o femeie intră într-o stare de excitare, arată un studiu. Cercetătorii au descoperit că nu toate femeile…
… conştientizează şi mental că sunt excitate, chiar dacă reacţiile fizice dovedesc că starea de excitare s-a produs.

Ei mai adaugă faptul că sentimentul de vinovăţie şi ruşine în materie de sex explică acest dezechilibru între ceea ce simte fizic o femeie şi ceea ce gândeşte.

Pe baza confesiunilor participantelor la studiu s-a observat că femeile cu remuşcări şi jenă au verbalizat mai rar o stare de excitare, chiar dacă reacţiile fizice din organism dovedesc contrariul.

În cadrul cercetării, atât femei cât şi bărbaţi, au fost expuşi unor stimuli erotici precum imagini şi filme cu conţinut sexual. Participanţii au declarat mai apoi cât de excitaţi se simt în urma experimentelor.

Concomitent, li s-au măsurat presiunea sângelui şi alte reacţii fiziologice în plan sexual pentru a se verifica dacă răspunsurile reflectă percepţiile participanţilor.

Rezultatele arată, printre altele, că percepţiile bărbaţilor au fost în deplin sincron cu reacţiile lor fizice, în timp ce în cazul femeilor există inconsistenţe între minte şi trup.

Concluziile trase susţin că sentimentele de vinovăţie afectează viaţa sexuală a femeilor, în timp ce sincronizarea minţii şi a trupului în cazul bărbaţilor le conferă acestora un libido mai mare şi mai multe şanse de reproducere.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro