Trebuie să fii frumoasă ca să faci sex!

De Stela Moisescu, pe

De ce nu există şi bărbaţi care să îşi vândă trupul pentru bani? Femeile nu au nevoie să plătească pentru sex, căci pot face rost oricând de un bărbat doritor.
Doamnele şi domnişoarele care fac avansuri sexuale vor primi mai multe feedback-uri pozitive decât domnii ce-şi încearcă norocul. La nivel general se consideră că femeia găseşte mai uşor un partener de sex decât un bărbat.

Se presupune că domnii ar fi suficient de disperaţi să facă sex, astfel că ar accepta orice propunere, indiferent de la cine vine. Reprezentantele sexului frumos în schimb, au standarde ridicate şi se decid cu greu asupra unui pretendent, căruia să-i ofere privilegiul de a face sex cu ele.

Criticul Jessa Crispin semnează o cronică în care suţine exact contrariu: există femei care nu pot face rost de un partener de sex, pentru că nu sunt dezirabile din punct de vedere sexual.

Criticul ne sfătuieşte să nu ne mai ascundem după deget, încurajând ideea că sexul este mai accesibil femeilor.

Este mai confortabil să credem că orice femeie care vrea să facă sex, va şi face sex, dar nu este adevărat, spune aceasta. Ea le aduce în discuţie pe femeile care nu sunt dorite în plan sexual de sexul opus.   

Nu toate femeile primesc oferte pe care le acceptă sau le refuză, doar pentru că fac efortul de ieşi în lume.

„Există femei indezirabile pe plan sexual! În general sunt cele care ori o problemă de greutate, ori le lipsesc trăsăturile feminine, ori au o situaţie materială precară, ori sunt prea în vârstă, ori, pur şi simplu, emit acea disperare care nu atrage pe nimeni”, descrie Crispin.

Să recunoşti că nu poţi face sex oricând vrei este dificil pentru că astfel realizezi că bărbaţii (aşa innebuniţi după sex cum sunt) au standarde în care tu poate nu te încadrezi, ceea ce vine ca o lovitură puternică în orgoliul oricărei femei.

Teoria că orice femeie care intră într-un bar va pleca la braţul unui bărbat este una periculoasă, susţine criticul. „Pe lângă faptul că nu este adevărat, atunci când avansurile unei femei vor fi refuzate, ea va crede că este o excepţie şi va trăi senzaţia de marginalizare, când, de fapt, este normal să nu poţi găsi oricând un partener de sex.”

Mai mult, nu se discută decât despre atenţia agasantă a bărbaţilor, care fac avansuri sexuale într-un mod prea ostentativ. Nu se discută despre un alt gen de atenţie agasantă: cea în care domnii adresează diverse injurii unei femei care nu a fost înzestrată, fizic vorbind. Vorbim de miştouri şi jigniri din care cea vizată ar trebui să tragă concluzia că este indezirabilă şi nedemnă de atenţia sexului opus.

Virginie Despentes, autoarea cărţii „King Kong Theory”, citată de Crispin, recunoaşte că natura nu a înzestrat-o cu atuuri fizice, aşa că bărbaţii nu s-au dat în vânt după ea pe plan sexual. Deşi nu este jenată de faptul că înfăţişarea ei nu trezeşte instinctele sexuale ale bărbaţilor, Despentes este totuşi deranjată de un lucru: că i se aminteşte în mod constant cât de indezirabilă este, simţindu-se ca şi cum nici măcar nu ar trebui să îşi mai arate faţa în public.

Nici industria filmului nu ajută. Adesea, bărbaţii din filmele hollywoodiene sunt oripilaţi atunci când o femeie neatrăgătoare le face avansuri sexuale, femeie ce este creionată mereu ca fiind extrem de excitată. „Aceste scene nu ne fac decât să remarcăm atitudinea socială precară promovată, potrivit căreia dorinţele sexuale ale unei femei neatrăgătoare sunt în cel mai bun caz hilare şi în cel mai rău caz, ofensatoare”, afirmă Crispin.    

Aşadar, data viitoare când un amic îţi spune că n-ar rata nicio partidă de sex, iar femeile sunt norocoase că pot face sex oricând vor, fii sigură că şi el a refuzat măcar o dată oferta unei femei de a face sex, conchide criticul.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!