Disfuncţii sexuale: Soţul meu a avut o pană… sexuală

De Lumea Femeilor, pe
Sex

Căsătoriţi de ani buni, vă confruntaţi cu o problemă la care nici nu te-ai fi gândit: o pană într-un moment intim. Divorţezi din cauza asta? Cumperi Viagra? Fii serioasă!
Subiect înconjurat de tabuuri, pana sexuală apare mai des decât ai crede. Chiar şi atunci când viaţa intimă a cuplului este una normală, bazată pe iubire şi înţelegere. „Incidentul” are, de multe ori, legătură cu viaţa de zi cu zi, stresantă şi plină de neprevăzut, pe care o duce şi soţul tău.

Care sunt cauzele ?

La un bărbat sănătos, cauzele sunt de natură psihologică, de cele mai multe ori. Stresul, prin hormonul specific, adrenalina,blochează erecţia.
Emotivitatea şi lipsa de încredere în propria persoană nu sunt, nici ele, de neglijat: teama că te-ar putea  dezamăgi îl “ajută” să se blocheze singur. Alte motive? Problemele la serviciu, decesul cuiva drag, o neînţelegere între voi doi… Este important să ştii că prin astfel de momente trec toţi bărbaţii, indiferent de pregătirea profesională şi de anii de căsătorie.
Uneori poate fi de vină şi apariţia unei rivale. Dar de asta îţi dai seama înainte de a ajunge cu el în patul conjugal.

Cum reacţionezi ?

► În primul rând, fără jigniri sau ironii ieftine. Chiar dacă tu eşti frustrată, nu-ţi culpabiliza soţul aflat, şi aşa, într-o situaţie care, pentru el, seamănă cu… sfârşitul lumii! Asigură-l de aprecierea ta şi spune-i că va fi mai bine data viitoare. Ce rişti dacă îi faci o scenă? Să intraţi într-un cerc vicios căci, în urma unei asemenea reacţii, soţul tău va fi blocat, cu siguranţă, prin anticipaţie. Nu minimiza, deci, dar nici nu dramatiza acest moment.
► Ajută-l să se destindă şi să înlăture stresul. Nu-ţi ia cine ştie ce timp ca să creezi o atmosferă stimulatoare în dormitor: 2-3 lumânări aprinse şi o muzică romantică, în surdină, pot face minuni.
► Revizuieşte-ţi ţinuta, căci se poate să fie şi vina ta. În fond, plăcerea soţului tău nu se “cumpără” o dată cu alimentele de la supermarket. Este de datoria ta să inciţi şi să ajuţi la buna desfăşurare a îndatoririlor matrimoniale.
► Caută alte modalităţi de incitare a momentelor intime, fie că este vorba despre stilul şi locurile unde un bărbat trebuie mângâiat, fie că este vorba despre un masaj senzual. Nu-ţi fie ruşine de corpul tău şi nici de cel al omului cu care ai hotărât să-ţi împarţi viaţa.
► Dacă pana sexuală este sistematică, fii tandră, dar fermă în ideea de a vizita întâi un medic urolog şi apoi un specialist sexolog.

„CAUZA: PROBLEMELE DE LA SERVICIU”

Am 42 de ani si sunt căsătorită cu soţul meu de 22 de ani. Suntem părinţii a doi băieţi, studenţi, şi credeam că am trecut prin toate întâmplările vieţii… până acum 5 ani, într-un concediu. Am plecat numai noi doi, să “ne amintim de tinereţe”. Doar că din prima seară am avut o surpriză neplăcută – soţul meu nu a putut fi bărbat. M-am simţit oribil, mă gândeam că poate cele câteva kilograme în plus pe care le am sunt cauza acestui „accident”. Mi-au trebuit 5 zile să-l descos, mai cu o bere, mai cu o glumă. Astfel, am aflat că el, de fapt, fusese retrogradat la serviciu, din cauza unei greşeli comise într-un moment de neatenţie. Problema lui nu era că fusese retrogradat, ci că a fost neatent. M-am liniştit, într-un fel, am discutat mult şi, încetul cu încetul, totul a revenit la normal. (Ina, Iaşi)

„DIABETUL DĂUNEAZĂ VIEŢII INTIME”

La 29 de ani, după şase ani de căsnicie, nu te aştepţi ca soţul tău să aştepte, seara, să adormi şi apoi să vină şi el în dormitor. Dar mie asta mi s-a întâmplat. Am avut parte de cele mai grele 6 luni din viaţa mea de cuplu şi numai datorită unei prietene mai sunt astăzi căsătorită. Că bărbaţii sunt muţi şi nu spun nimic e un lucru ştiut. Nici Florin al meu nu este diferit. O vreme mi-am păstrat calmul, apoi m-am enervat, ne certam des… Până în ziua când, încercând să repare bicicleta fiicei noastre, Florin s-a tăiat la picior şi, zile la rând, rana nu s-a închis. Prietena mea mi-a atras atenţia că ceva nu e în regulă. Am mers la Craiova, la o policlinică, sub pretextul unei probleme a fiicei noastre. Ajunşi acolo, am spus să ne facem şi noi nişte analize. Florin a fost diagnosticat cu diabet avansat! Un medic specialist în diabet ne-a lămurit şi ce avem de făcut în privinţa bolii, dar ne-a deschis şi ochii asupra problemelor noastre intime. Nu-mi venea să cred că un bărbat tânăr poate fi astfel afectat din cauza bolii! Evident, eu mi-am schimbat atitudinea, el ia medicamente şi ţine regim. Viaţa sexuală nu este, încă, la parametrii din trecut, însă, cu răbdare, sunt sigură că totul va fi bine. (Simona, Deva)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!