Vinuri perfecte pentru o cină romantică

De Stela Moisescu, pe

2. Selecţie de vinuri pentru  o gustare de midii şi stridii

Reţeta: Se topesc două linguriţe de unt în ulei încins, apoi se pun la călit o linguriţă de ceapă tocată fin, una de usturoi tăiat subţire şi o ceapă verde mică, bine mărunţită. Se ţin un minut, două la foc mic, apoi se adaugă midiile şi stridiile, curăţate şi tăiate în două. Se toarnă pe deasupra smântână (cam trei căni, cu conţinut redus de grăsime), se asezonează cu sare şi piper sau boia, se lasă să dea în clocot la foc mic, apoi se adaugă un pumn de pătrunjel tocat (ceva mai puţin de o legătură) şi, puţin câte puţin, până la încă două, trei linguriţe de unt. Se lasă să mai clocotească un minut.

Asortarea vinului potrivit:

Midiile şi stridiile se servesc cu un vin rece şi sec!

Vinuri perfecte pentru o cină romanticăÎntregeşte cina romantică cu un Chardonnay Frunză 2009, un vin alb şi sec, la preţul de 11 lei. Are un gust plăcut, cu senzaţii dulci de banană, prune verzi şi flori de salcam.

O altă opţiune savuroasă este vinul Chardonnay La Cetate 2009, vin alb şi sec, la preţul de 34 lei. Gustul este unul citric, într-o evoluţie de note de grapefruit, migdale şi piersica, totul pe un fundal mineral.

O variantă ceva mai scumpă, dar demnă de un răsfăţ este vinul Zinfandel Beringer Clear Lake 2004, un vin roşu şi sec, la preţul de 88 lei. Gustul are note de coacăze negre, cuişoare, vanilie şi brusture.

Poţi întregi cina romantică şi cu diverse sortimente de Pinot Gris seci, Sauvignon Blanc sau cu  un Viogner.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!