Cum îl impresionezi în pat din prima seară

De Stela Moisescu, pe

La început ambii parteneri încearcă din răsputeri să îşi construiască imaginea pe care ei cred că celălalt vrea să o vadă. Sexul nu face excepţie! Practic, după câteva întâlniri şi…
conversaţii pline de savoare vine momentul în care testaţi chimia dintre voi şi vedeţi cum interacţionaţi atunci când lăsaţi raţiunea, deci gesturile calculate, pe plan secund.

În pat amândoi vă găsiţi în cea mai intimă ipostază. Dacă la sfârşit cataloghezi contopirea voastră drept stângace, plictisitoare sau de-a dreptul oribilă, legătura dintre voi îşi pierde farmecul- nu aţi primit confirmarea fizică şi non-verbală pe care o anticipaţi.

Trecând peste scenele din filmele romantice în care totul decurge natural, este puţin probabil să iasă totul perfect din prima seară. În ciuda conversaţiilor pline de savoare nu aţi ajuns să vă cunoaşteţi intim. Ori aşa e ca şi cum aţi bâjbâi pe întuneric…

Pentru a găsi întrerupătorul şi pentru a transforma experienţa într-una naturală şi satisfăcătoare chiar din prima seară, iată câteva sfaturi practice care sigur te vor ajuta.

1. Nu recurge la alcool pentru a te calma. Paula Hall, terapeut psihosexual, admite că alcoolul reduce inhibiţiile, dar tot el afectează sistemul nervos central. Aşadar, în timp vei căpăta mai mult curaj să fii sexy şi provocatoare în pat, vei reacţiona mai lent la stimuli fizici pentru că scade sensibilitatea corpului. Ciocniţi un pahar de vin pentru atmosferă, dar nu trece la al doilea!

2.
În timpul sexului condiţia fizică este vitală. Nu ar strica să ieşi la dans sau să urmezi un program de fitness, pentru a te asigura că în seara cea mare nu oboseşti când îţi este lumea mai dragă. Nu doar că vei avea mai multă rezistenţă, dar exerciţiile fizice eliberează tensiunea din corp. Aşa vei fi mult mai receptivă în timpul preludiului, deci mai pasională şi vivace, te asigură doctorul David Goldmeier.

3.  În timpul sexului păstrează contactul vizual. Este foarte uşor să închizi ochii şi să ţinteşti către orgasm, însă nu aşa vei trăi la intensitate maximă partida. Dacă te uiţi în ochii lui şi zâmbeşti uşor, în timp ce îi spui cât de mult îţi place ceea ce face, vei părea mult mai atrăgătoare, relevă un studiu. În plus, s-a demonstrat că un contact vizual susţinut între doi îndrăgostiţi provoacă reacţii specifice în organism, cum ar fi fluturaşii în stomac, care sigur vor face sexul mai palpitant.

4.
Cât despre comunicare, mulţi sexologi consideră că secretul unei partide de sex reuşite constă în banala comunicare, nu în abilităţi şi tehnici deosebite în pat. Nu te jena să îi spui că ai prefera să fi atinsă altfel. Arată-i care este poziţia ta preferată sau mărturiseşte-i că n-ai mai încercat lucrul x, dacă te surprinde el cu ceva nou. Nu zic să transformi actul sexual într-o conversaţie, dar câteva indicaţii sau mărturisiri vor face actul sexual mai intim.

5.
În timpul sexului fă ceea ce simţi chiar dacă acest lucru înseamnă să îl domini puţin sau să îi dai lui mână liberă cu tine. Nu reduceţi sexul la o activitate fizică. Spune-i care sunt fanteziile tale şi ghidează-l pentru a-ţi oferi plăcere. Nu testaţi totul din prima seară, ci doar atât cât să vadă că eşti lipsită de inhibiţii, dar că mai sunt multe lucruri de descoperit. În acest fel îl determini să viseze cu ochii deschişi la următoare experienţă sexuală cu tine.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!