Hormonul Marilyn Monroe al femeilor

De Stela Moisescu pe

Femeile cu trupul în formă de clepsidră şi cu tendinţa de a înşela sau de a sări dintr-o relaţie în alta au ceva în comun: hormonul Marlyn Monroe, denumit ştiinţific Oestradoil.

Un grup de cercetători a realizat un studiu în care se evidenţiază existenţa acestui hormon doar în cazul femeilor ce posedă cupe D la sutien şi o instabilitate în viaţa romantică.

În cadrul studiului a fost măsurat nivelul de Oestradoil în cazul a 52 de femei cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. După evaluare, fiecare participant a completat un chestionar legat de viaţa amoroasă, cu precădere pe stabilitatea relaţiilor de cuplu avute până în prezent.

Rezultatele au arătat că nivelul de Oestradoil cel mai ridicat s-a regăsit la femeile cu forme voluptoase şi cu o mai pronunţată tendinţă de a înşela, de a încheia sau de a începe relaţii.

Unul dintre cercetători a declarat că, din pricina acestor trăsături, femeile cu un nivel ridicat de Oestradoil sunt pe placul bărbaţilor, dar nu şi pe placul celorlalte femei, ba dimpotrivă.

Hormonul a mai fost denumit de cercetători, în mod sugestiv, Marilyn Monroe, din motive lesne de înţeles. Se presupune că diva poseda un nivel extrem de ridicat de Oestradoil.

Marilyn Monroe avea toate simptomele, spun cercetătorii: o faţă simetrică, forme generoase ce desenează o clepsidră, dar şi tendinţa clară de a sări dintr-o relaţie într-alta. Relaţiile ei se încheiau după trei, patru ani, considerându-se că Marilyn era adepta monogamiei în serie.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro