5 exerciţii fizice pentru satisfacţie sexuală

De Stela Moisescu pe

Următoarele exerciţii nu doar că te vor face să arăţi şi să te simţi mai sexy, dar promit să îţi crească libidoul şi intensitatea senzaţiilor pe care le simţi în timpul sexului!

Iată 5 exerciţii fizice recomandate de experţii în fitness pentru o viaţă sexuală mai satisfăcătoare!

1. Genoflexiunile reprezintă o activitate fizică benefică nu doar pentru musculatura picioarelor şi a posteriorului. Practic, imitând şederea pe un scaun imaginar, zona ta genitală se vascularizează mai bine, explică Debbie Mandel, specialist în fitness. Aşa că, dacă ţi se pare că în ultima vreme te exciţi mai greu în pat cu iubitul tău, începe-ţi dimineaţa cu 15, până la 30 de genoflexiuni! Ai grijă să păstrezi călcâiele pe podea când le efectuezi şi să încordezi bine şi abdominalii, arată womansday.com.

2. Ridicările pelvisului de la podea îţi lucrează muşchii pe care îi foloseşti în timpul sexului, în timp ce te apropii de orgasm. În timp ce stai aşezată pe spate, cu mâinile pe lângă corp, ridică-ţi pelvisul, având grijă să desenezi o linie dreaptă în sus. Încordează-ţi abdominalii şi fesierii când execuţi mişcarea şi rămâi în poziţie câteva secunde, pentru a-ţi coborî pelvisul mai apoi. Repetă de 20 de ori. Acest tip de exerciţiu promite să îţi redea pofta de sex şi să îţi îmbunătăţească senzaţiile pe care le simţi în timpul sexului.

3. Debbie Mandel precizează că exerciţiile de forţă, precum ridicarea greutăţilor, reprezintă o modalitate naturală de creştere a nivelului de testosteron. Acest hormon joacă un rol în intensitatea libidoul masculin, dar şi în cel al feminin. Aşadar, dacă simţi că ţi-a scăzut apetitul sexual, specialiştii spun că un simplu exerciţiu precum ridicarea de greutăţi, nu doar că îţi conturează braţele, dar îţi şi creşte în mod natural libidoul.

4. Flotările au şi ele efecte surprinzătoare asupra vieţii tale sexuale. Nu trebuie să le faci sprijinindu-te în palme, ci în coate. Ţine-ţi însă palmele perfect întinse pe podea. Atunci când îţi ridici corpul, asigură-te că îţi încordezi muşchii picioarelor, nu doar pe cei ai mâinilor, pentru nu-ţi ridica doar posteriorul de la sol. Ai grijă ca trupul tău să fie perfect drept, să îl menţii ridicat timp de 10 secunde şi să repeţi mişcarea, nu înainte de a te relaxa câteva momente la sol. Repetă exerciţiul de 10 ori.

Sexologul Madeleine Castellanos explică faptul că acest exerciţiu îţi lucrează mai multe grupe de muşchi: ai braţelor, ai abdomenului, ai coapselor şi ai posteriorului. Acest antrenament pentru muşchi te va ajuta să rezişti mai mult timp în poziţii care te solicită, precum „femeia deasupra”.

5. Dacă uneori simţi cum îţi tremură coapsele şi picioarele în timpul sexului şi după, înseamnă că ai nevoie de o condiţie fizică mai bună, pentru a te bucura pe deplin de sex. Pentru a realiza acest lucru poţi încerca un exerciţiu extrem de simplu. Stai aşezată pe un scaun cu spătar, astfel încât să stai cu spatele drept şi cu genunchii îndoiţi la 90 de grade şi tălpile pe podea. Exerciţiu presupune să ridici pe rând câte un picior de la sol, dar fără să mişti piciorul de la genunchi în sus. Mişcarea trebuie făcută foarte lent, şi când ridici piciorul şi când îl aşezi. Repetă exerciţiul de 10 ori pentru fiecare picioar în trei seturi de exerciţii.

Iată cum efectuezi corect exerciţiile Kegel, pentru un orgasm mai intens.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro