Ce fel de iubit este în funcţie de fizionomie

De Stela Moisescu, pe

Te va răsfăţa cu buchete uriaşe de trandafiri sau îţi va pune gresia în baie? Forma feţei lui îţi dezvăluie detalii interesante despre personalitatea lui,…
… aşa că poţi afla şi cum îşi va intra în rolul de iubit, chiar de la începutul relaţiei.

Vorbim de o practică deja cunoscută, folosită atât de criminalişti, cât şi de psihologi sau de oameni de afaceri, care constă în desluşirea personalităţii unui individ, în funcţie de fizionomia lui. Deşi nu este o ştiinţă exactă, studiile care corelează fizionomia cu personalitatea tind să ajungă la aceleaşi concluzii.

Iată ce concluzii poţi trage tu despre cum se poartă un bărbat într-o relaţie în funcţie de fizionomia lui!

Cercetătorii au ajuns la concluzia că trăsăturile feţei unui bărbat sunt modelate în funcţie de nivelul său de testosteron din organism. În perioada adolescenţei eliberarea de testosteron în organism favorizează creşterea oaselor corpului şi, inclusiv, ale feţei. Aşadar, cei cu trăsături mai masculine, se presupune că au un nivel mai ridicat de testosteron, faţă de cei cu trăsături mai feminine ale feţei.

Nivelul de testosteron, la rândul lui, ne indică predispoziţia bărbatului pentru infidelitate, divorţ sau violenţă.

De exemplu, se ştie că libidoul şi cantitatea de testosteron pe care o eliberează un bărbat sunt direct proporţionale. Aşadar, bărbaţii cu trăsături mai robuste ale feţei au un libido mai ridicat şi sunt mai predispuşi să înşele decât cei cu trăsături mai suave, spun specialiştii. Totodată, se spune că bărbaţii cu faţa masculină sunt mai buni la pat decât ceilalţi, poate şi datorită faptului că cei cu aceste trăsături tind să fie mai atletici, în general, dar şi mai pasionali.

Potrivit unui alt studiu, bărbaţii cu feţe late sunt mai predispuşi să mintă decât cei cu faţa îngustă. Cei din urmă sunt mai maleabili când vine vorba de compromisurile făcute în cuplu şi, în general, mai tandri şi sufletişti.

Cei cu trăsături masculine sunt dezavantajaţi şi când vine vorba de riscul de divorţ. Potrivit unei cercetări pe durata a 10 ani, s-a demonstrat că bărbaţii cu un nivel mai ridicat de testosteron divorţează în număr mai mare decât restul.

Şi dacă vrei să convingi un bărbat să te ceară în căsătorie, află că ai mai multe şanse să primeşti inelul de logodnă de la un bărbat cu trăsături mai feminine. Tot el va avea gesture mai afectuoase faţă de tine şi faţă de copii.

Totuşi, siguranţa financiară ţi-o va asigura, mai degrabă, un bărbat cu trăsături masculine, căci el are un spirit de competiţie mai mare. Tot el va avea însă un comportament mai agresiv şi în cadrul familiei, nu doar în mediul profesional.

Iată ce fel de iubit este în funcţie de zodie!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!