Bărbaţii, mai îngrijiţi decât femeile

De Stela Moisescu, pe

Bărbaţii vor să fie şi ei reprezentanţi ai sexului frumos, altfel nu s-ar explica de ce petrec cu patru minute mai mult decât femeile în faţa oglinzii. Mai exact, domnii au nevoie…
… de 83 minute pentru a-şi completa ritualul de înfrumuseţare înainte de a ieşi în oraş, în timp ce doamnele şi domnişoarele se limitează la 79 de minute.

Pentru început, duşul matinal le consumă bărbaţilor 23 de minute, cu un minut mai mult decât femeilor.
 
Când vine vorba de eliminarea pilozităţii excesive, reprezentanţii sexului opus pierd 18 minute, cu patru minute mai mult decât femeile. Folosirea cosmeticelor pentru îngrijirea pielii le ocupă femeilor nouă minute, în timp ce bărbaţii se delectează cu acest ritual preţ de 10 minute.

Nici când vine vorba de alegerea ţinutei potrivite pentru o seară în oraş doamnele şi domnişoarele nu mai deţin supremaţia. Domnii caută printre rafturi şi umeraşe timp de 13 minute, spre deosebire de femei care sunt gata îmbrăcate în 10 minute.

Ei bine, bărbaţii sunt totuşi codaşi la capitolul îngrijirii părului şi a machiajului. Cele două activităţi le ocupă acestora 17 minute, în timp ce doamnele şi domnişoarele au nevoie de încă cinci minute pentru a fi gata de ieşit în oraş.

Statisticile fac parte dintr-un studiu realizat pe 3000 subiecţi, arată dailymail.co.uk.

O treime dintre bărbaţii intervievaţi a declarat că nu există motiv pentru care bărbaţii să nu petreacă la fel de mult timp ca femeile în faţa oglinzii. Două treimi dintre aceştia se mândresc cu faptul că au un ritual de înfrumuseţare bine pus la punct.

Iată şi cele mai utilizate 10 produse de îngrijire bărbăteşti: antiperspirant, aparat de ras, şampon, gel de duş, aftershave, cremă de ras, cremă hidratantă, burete de corp, balsam de păr şi pastă de dinţi cu efect de albire.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro