Atinge orgasmul în trei paşi!

De Stela Moisescu pe

Doar 11% dintre femei au orgasm de fiecare dată, spre deosebire de 90% dintre bărbaţi! Proporţiile se inversează când vine vorba de mimarea orgasmului: doar 11% dintre domni…
… au făcut-o, alături de jumătate dintre doamne şi domnişoare.

Femeile care se plâng că nu pot atinge orgasmul în timpul sexului nu sunt fizic incapabile, ci nu ştiu cum să o facă cu un bărbat. De aceea masturbarea nu ne pune probleme niciodată.

Dacă te numeri printre procentele majoritare de femei de mai sus, urmează trei paşi simpli ce te învaţă cum să ai orgasm în timpul sexului cu iubitul.

1. Pregăteşte-te fizic şi psihic pentru orgasm

În timpul preludiului corpul şi mintea se pregătesc pentru actul sexual, dar şi pentru orgasm. Drept urmare, e necesar să acorzi timp vaginului şi clitorsului să se vascularizeze, lucru care se întâmplă când eşti excitată. Fără această vascularizare orgasmul nu este posibil. Cum ştii dacă a trecut suficient timp, iar zona ta intimă este gata de act? Efectul imediat este că te lubrifiezi. Aşadar, începe actul sexual doar atunci când eşti foarte lubrifiată, iar şansele de a avea orgasm se înmulţesc!

Sexologul Ian Kerner consideră că femeile, în special, au nevoie de o perioadă de tranziţie de la stresul cotidian, la starea de excitare. „Câteva minute de preludiu nu sunt suficiente”, conchide sexologul, care te sfătuieşte înainte de toate să te relaxezi, pentru a fi cât mai deschisă stimulilor sexuali în timpul preludiului. Astfel, actul sexual are tot mai multe şanse să culmineze cu un orgasm.

2. Foloseşte-te de minte şi trup pentru a găsi calea către orgasm

Dacă ai avut parte de un preludiu productiv, respiraţia şi bătăile inimii se accelerează. Intrarea vaginului tău se încordează, în timp ce interiorul se dilată, pentru a face posibilă penetrarea, explică specialistul Nicole Beland. Tot corpul tinde să se contracte, iar tensiunea sexuală îţi cuprinde coapsele, zona pelviană, muşchii fesieri şi nu în ultimul rând zona genitală, arată suite101.com.

În acest punct, pentru a spori starea de excitaţie care te apropie de orgasm, încordează muşchii PC, cei pe care îi încordezi dacă vrei să nu urinezi. Sexologii te sfătuiesc să execuţi exerciţiile Kegel de câte ori este posibil, dar mai ales în timpul sexului. Încordând aceşti muşchi măreşti şansele de a atinge orgasmul.

Nu doar fizic bătătoreşti drumul către orgasm, ci şi psihic şi emoţional. Potrivit unui studiu, femeile au mai mari şanse să atingă orgasmul, dacă leagă experienţa erotică de o fantezie, având alături o persoană cu care se simt conectate şi emoţional. În cazul domnilor, psihicul şi emoţionalul nu joacă un rol atât de important ca în cazul sexului frumos, mai precizează studiul. Iată încă un motiv pentru care lor le este mult mai uşor să atingă orgasmul.

Dacă înveţi însă cum să armonizezi fizicul, psihicul şi emoţionalul vei reuşi să te bucuri de orgasme alături de iubitul tău.

3. Măreşte şansele declanşării orgasmului

Beland specifică faptul că în timpul orgasmului uterul, vaginul şi anusul se contractă în mod simultan la interval de 0.8 secunde. Orgasmele de intensitate mai scăzută au între trei şi cinci astfel de contracţii, în timp ce un climax deosebit de intens poate aduna 15 contracţii.  

În cât timp ajungi să te bucuri de astfel de senzaţii? Specialiştii spun că media, de la excitare până la orgasm, este de 27 de minute. Pentru ca orgasmul să se declanşeze însă, limitele temporale nu ar trebui să existe, căci ele îţi limitează şi plăcerea.  

Imaginaţia, relaxarea, emoţia actului, spontaneitatea şi cunoaşterea propriului corp reprezintă factorii cheie ce îţi aduc mult râvnitul orgasm pe tavă!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro