Ce vedem in weekend la TV

De Unica.ro pe 09 iulie 2010

Ştim că e weekendul cu finala Campionatului Mondial de fotbal, dar o să îi trimitem pe iubiţii noştri să vadă meciul într-un bar pentru că noi duminică ne uitam la un film de Oscar…
cu Nicole Kidman.

Şi vineri să nu uităm să deschidem pe Acasă pentru că în programul TV scrie „Becoming Jane”, un film biografic cu Anne Hathaway.

Vineri:

Jane, Acasă, 20.30: Pelicula este inspirată din viaţa cunoscutei autoare Jane Austen (Anne Hathaway). Filmul o prezintă pe aceasta la debutul carierei sale, începând cu anul 1795, când ea avea vârsta de 20 de ani. Atunci, aceasta este deja preocupată de scrierile sale, spre exasperarea părinţilor (Julie Walters şi James Cromwell), care încearcă să îi găsească un soţ cu statut social bun.

Un exemplu în acest sens este sora sa mai mare, Cassandra (Anna Maxwell Martin), care este logodită şi urmează să se căsătorească. Însă, în timp ce tatăl lui Jane îl consideră potrivit pe domnul Wisley (Laurence Fox), nepotul aristocratei doamne Gresham (Maggie Smith), aceasta are ideile sale, pe atunci revoltătoare, despre dragoste şi căsătorie. Mai mult, ea îl cunoaşte pe rebelul Tom Lefroy (James McAvoy), un tânăr care nu e pe placul familiei sale. Pelicula a primit o nominalizare la BIFA şi un trofeu People’s Choice Awards.

Sâmbătă:

Nell cea sălbatică, Prima TV, 21.00: Doctorul Jerome Lovell (Liam Neeson) descoperă undeva în adâncul pădurii o femeie ciudată care pare să aibă în jur de 30 de ani şi care vorbeşte o limbă de neînţeles. Numele ei este Nell (Jodie Foster, nominalizată la Oscar pentru rol) şi fusese crescută într-o cabană din munţi de către mama sa.

Lovell este intrigat de limbajul femeii, aşa că face cercetări şi descoperă că ea învăţase să vorbească de la mama sa care suferise mai multe atacuri cerebrale şi rămăsese cu defecte de dicţie. Cu excepţia acesteia şi a surorii ei gemene care murise în copilărie, Nell nu mai intrase în contact cu nici o altă fiinţă.  Împreună cu psihologul Paula Olsen (Natasha Richardson), doctorul Lovell încearcă socializarea lui Nell.

Duminică:

Australia, HBO, 20.00
: Acţiunea are loc în nordul Australiei, înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. Nicole Kidman interpretează rolul unei englezoaice aristocrate, Lady Sarah Ashley, care moşteneşte o fermă în Australia, iar în rolul principal masculin, Drover, îl vedeţi pe Hugh Jackman. Femeia merge să îşi preia pământul şi încearcă să îl facă profitabil, însă, se loveşte de lăcomia proprietarilor de vite din zonă.

Astfel, ea îi cere lui Dover să îi conducă cireada de 2.000 de capete, traversând deşertul Australian, până în locul unde acestea puteau fi vândute trupelor japoneze. Aşa cum era de aşteptat, după mai multe neînţelegeri, între cei doi se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste condamnată de cei din jurul lor. Nominalizare la Oscar pentru costume şi la Teen Choice Award pentru rolurile interpretate de Hugh Jackman şi Nicole Kidman.

Mai multe recomandări şi un program TV complet al acestui weekend găsiţi pe tvmania.ro.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"