Ce vedem în weekend la TV

De Unica.ro pe 30 iulie 2010

Sigur îl ţineţi minte pe Walter Matthaw din „Denis, pericol public”. Kanal D transmite în această seară de la 22.30 ultimul film al celebrului actor, în care a jucat alături de Meg Ryan, Lisa Kudrow şi Diane Keaton.
şi Diane Keaton.

Sâmbătă în programul TV ni s-a înghesuit un triunghi amoros, şi anume cel al poetului Dylan Thomas, iar duminică ne strângem pe canapea în faţa televizorului să vorbim „Despre fericire şi alte nimicuri” la HBO

Vineri:

Afurisitul de telefon, Kanal D, 22.30: Surorile Georgia Mozell (Diane Keaton) Eve Mozell Marks (Meg Ryan) şi Maddy Mozell (Lisa Kudrow) trebuie să lase deoparte neînţelegerile şi reproşurile pe care şi le fac pentru a fi alături de tatăl lor bătrân şi bolnav (Walter Matthau).

Acestuia, un scriitor pe vremuri alcoolic, nu-i mai convine nimic în ultima vreme şi e greu de suportat. Dar, pentru că se aflã pe patul de moarte, fetele lui îi iartă totul. Acesta a fost ultimul film al actorului Walter Matthau, care a murit pe 1 iulie 2000.

Sâmbătă:

Triunghiul dragostei, Acasă, 20.30: Regizorul John Maybury prezintă povestea reală a două relaţii ale poetului Dylan Thomas. Prima este cu soţia sa infidelă, Caitlin (Sienna Miller), cealaltă cu Vera Phillips, iubita lui din adolescenţă, acum căsătorită cu William Killick. Vera şi Dylan se revăd după zece ani, la Londra. Ea este cântăreaţă, în timp ce el scrie scenarii pentru filmele de propagandă ale Guvernului. Între cei doi se reaprinde flacăra pasiunii. Deşi Vera şi Caitlin sunt rivale pentru afecţiunea lui, între ele se leagă o prietenie surprinzătoare.

Când William este trimis la război peste hotare, Vera se întoarce, însărcinată, în Ţara Galilor, alături de prietenii ei. Bârfele din oraş îi stârnesc gelozia lui William, care îl atacă pe Dylan, iar Vera este nevoită să aleagă între cei doi. Filmul a fost premiat la BAFTA.

Duminică:

Despre fericire şi alte nimicuri, HBO, 20.00:
Filmul prezintă povestea unui profesor din nordul Londrei. Poppy (Sally Hawkins), o profesoară în vârstã de 30 de ani, este întotdeauna zâmbitoare şi vrea mereu să facă mai frumoase zilele celor din jurul ei. În ultimii zece ani, ea a locuit cu cea mai bună prietenă a sa, Zoe (Alexis Zegerman), care este destul de diferită de ea.

Într-o zi, Poppy decide să ia lecţii de şofat şi, curând, ea şi instructorul ei, Scott (Eddie Marsan), sunt implicaţi într-un accident de maşină. Mai târziu, ea merge cu o colegă, Heather (Sylvestra Le Touzel), la un curs de dans, unde îl cunoaşte pe Tim (Samuel Roukin). Ceea ce nu aştepta ea, în condiţiile date, este reacţia de gelozie a lui Scott.

Filmul, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin, pentru Sally Hawkins, şi a fost nominalizat la Ursul de Aur.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe TVmania.ro

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie