Rapsodie in nud

Te invit intr-o calatorie in lumea artei si a discutiilor despre nuditatea in teatru. Doi actori …
Te invit intr-o calatorie in lumea artei si a discutiilor despre nuditatea in teatru. Doi actori iti dezvaluie viziunea lor despre cum e sa apari gol pe scena si ce provocari au de infruntat

Am inceput razand, la Centrul national al Dansului din Bucuresti (CNDB), luand totul ca pe o joaca, chiar daca stiam bine ca adevarata miza a sedintei foto era sa subliniem poezia nuditatii pe scena. A fost un start greoi – i-am pus pe cei doi actori sa repete miscarile pana spre epuizare – si, treptat, am realizat ce inseamna munca din spatele unui spectacol, mai ales atunci cand miscarile actorilor sunt cele care trebuie sa transmita stari si emotii.

Cristian Radu – fotograful, actorii Meda Victor si Istvan Teglas si cu mine am petrecut aproape trei ore intr-un semiintuneric, la vreo treizeci de grade, ca tu sa poti admira in paginile acestui articol ceea ce, de obicei, vezi pe scene de teatru. Cuvintele pot fi de prisos pentru a transmite “incarcatura” momentului, insa, atunci cand make-up artistul a inceput sa filmeze cu telefonul dansul actorilor, am realizat ca in sala CNDB se intampla ceva magic. Istvan (29 de ani), dupa ce a ales muzica si a apasat play, parea sa fi intrat intr-un fel de hipnoza a dansului si miscarilor ritmice. Meda (27 de ani) era dominata de o energie nemaivazuta – doi actori care construiau o poveste. Meda s-a remarcat in “Nunta muta” (2008) si a continuat sa apara in teatru si film. Istvan (29 de ani) e actor, dar e atras si de performanceuri (in “Dance a Playful Body” de la CNDB e memorabil). Cu ei am pornit la drum in discutia despre nuditate, actorie, performance, balet si cinematografie.

TEXT: Cristina Murariu
FOTO: Cristian Radu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: