Quiche delicios cu tofu

De Flavia Jurca pe 09 decembrie 2009

Amatorii tartelor sărate şi ai preparatelor la cuptor nu trebuie să sufere pe durata postului, dacă s-au hotărât să îl ţină. Există şi variante fără ouă ale faimoaselor quiche.
Aluat fraged şi umplutură aromată… uneori e tot ce îţi doreşti ca o zi să fie perfectă… Dar ce te faci când un asemenea vis cremos pare îndepărtat pentru că te-ai decis să ţii post? Există soluţii şi pentru astfel de momente.

Ingrediente pentru 6 porţii

aluat fraged de post sau aluat foietaj din comerţ
1 ceapă mare, tăiată peştişori
1 căpăţână de usturoi tocat
1 pungă de broccoli congelat
2 ardei graşi roşii
450 g tofu
1/2 cană lapte de soia simplu
1 lingură muştar de Dijon
3/4 linguriţă sare
nucşoară măcinată, după gust
boia dulce, după gust

Preparare

Găteşte broccoli la abur până când se înmoaie puţin.

Căleşte ceapa şi usturoiul până când devin aurii.

Pasează broccoli în blender, împreună cu laptele de soia, ardeii, muştarul, sarea, nucşoara, boiaua şi tofu, apoi adaugă amestecul în tigaie, peste ceapă şi usturoi.

În paralel, pune foaia de aluat în tava unsă cu puţin ulei, apoi coace-o până la jumătatea timpului indicat pe ambalaj. Pune amestecul cu broccoli peste foaie şi coace la foc mediu până când se rumeneşte.

După ce o scoţi din cuptor, lasă quiche să se răcească puţin înainte de a o tăia.

Calorii per porţie: 120
Timp de preparare: 30 minute
Buget aproximativ: 30 RON

foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară