Punctul G, produs al imaginaţiei?

Cercetătorii au vânat punctul G în cadrul celui mai amplu studiu realizat până în prezent şi nu au găsit nicio dovadă palpabilă a existenţei sale. După analizarea a 1800 femei…

… s-a ajuns la concluzia că punctul G este, mai degrabă, produsul imaginaţiei femeii, hrănită de reviste sau sexologi, arată bbc.co.uk.

În acest sens, s-au analizat în cadrul studiului doar surori gemene. Fiecare femeie a fost întrebată dacă posedă punctul G. Dacă una dintre femei susţine că deţine punctul G, automat şi sora sa geamănă trebuie să-l aibă, ca urmare a genelor identice.

Răspunsurile au fost însă contradictorii în ceea ce priveşte existenţa punctului G atât în cadrul perechilor de gemeni identici, cât şi în cadrul celor non-identici. Aşadar, s-a concluzionat că descoperirea punctului G este un fenomen subiectiv.

Sexologul Beverley Whipple care a promovat existenţa punctului G de-a lungul carierei sale critică însă metoda de cercetare a studiului. Ea precizează că cercetătorii nu au luat în considerare experienţa lesbienelor sau a femeilor bisexuale şi nici experienţa sexuală a femeilor heterosexuale, cu mai mulţi parteneri sexuali, parteneri ce posedă tehnici de a face sex diferite.

“Este în regulă să-ţi cauţi punctul G, dar nu-ţi face griji dacă nu-l găseşti. Fiecare femeie are o anatomie unică”, precizează doctorul Petra Boynton.

Un grup de cercetători italieni susţine că a putut localiza totuşi punctul G cu ajutorul ultrasunetelor. Ei menţionează că există o porţiune de ţesut mai groasă în interiorul vaginului evidentă la femeile care ating orgasmul.

Punctul Gräfenberg, denumit mai simplu, punctul G, poartă numele ginecologului Ernst Gräfenberg, care l-a descris pentru prima oară acum mai bine de 50 de ani, localizându-l pe, peretele frontal al vaginului, la 2-5 cm în sus de la intrarea în vagin.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Relaţii

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: