Puma lanseaza o colectie inedita

De Unica.ro pe 18 ianuarie 2010

PUMA colaboreaza cu artistul contemporan Kehinde Wiley pentru colectia de Primavara …

PUMA colaboreaza cu artistul contemporan Kehinde Wiley pentru colectia de Primavara – Vara 2010 , PUMA Africa.

PUMA s-a alaturat lui Kehinde Wiley, unul dintre cei mai apreciati artisti din lume, pentru realizarea colectiei PUMA Africa , o colectie lifestyle de haine, incaltaminte si accesorii.

Sunt folosite sapte elemente grafice din lucrarile ( panzele) existente ale artistului, integrate in tiparele indraznete si pline de culoare ale colectiei .
Aceasta colaborare in premiera intre PUMA si Kehinde Wiley face parte dintr-un proiect mult mai amplu demarat ca un preambul al evenimentului ce va avea loc in luna Iunie a acestui an in Africa de Sud : Campionatul Mondial de Fotbal . PUMA este cunoscuta pentru faptul ca sponsorizeaza cele mai multe echipe nationale africane si acum isi extinde relatia cu acest continent plin de culoare si prin produsele realizate in colaborare cu Wiley, artist de origine africana.

Kehinde Wiley este cunoscut pentru picturile sale , ce prezinta barbati contemporani Afro-Americani pictati in diverse ipostaze celebre in istoria artei , dar si pentru modul sau special de a crea fundaluri foarte elaborate si colorate . Stilul sau completeaza perfect cultura vibranta a Africii moderne transformand astfel fiecare piesa din colectia PUMA intr-un produs de referinta .

Nascut in Los Angeles dintr-o mama Afro-Americana si un tata Nigerian, Wiley descrie relatia sa cu Africa ca fiind „una de cautare si dor”. Kehinde a crescut fara sa-si cunosca tatal si curiozitatea l-a condus catre Nigeria la varsta de 20 de ani. Cu ocazia reintalnirii tatalui sau, artistul a creat o serie de portrete ale acestuia, ca ma tarziu, in 2007, sa revina in Africa pentru a crea o colectia intitulata „Scena Lumii: Africa Lagos Dakar”, colectie expusa la Muzeul Studio din Harlem.

La 32 de ani el reprezinta explozia culturala Afro-Americana care a cuprins lumea. Cu o diploma MFA (Master of Art) de la prestigioasa Universitate de Arte Yale, Wiley si creatiile sale sunt cautate in intreaga lume.

„PUMA se considera foarte norocoasa sa incheie un parteneriat cu un artist atat de mare precum Kehinde Wiley” ( Antonio Bertone, PUMA AG). Ochiul sau fin pentru design, culoare si compozitie a modelat minunat colectia PUMA Africa, infatisand intr-un mod stralucit spiritul si pasiunea Africii.

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional