REŢETE: Pui marocan cu smochine

De Revista Unica pe 29 ianuarie 2013

Iata cum sa prepari pui marocan cu smochine dupa o reteta clasica, usoara, rapida si cu tenta exotica.
6 pulpe de pui dezosate; sare,
4 linguri ulei de măsline;
o ceapă; 3 căţei usturoi;
15-20 smochine;
coajă de lămâie;
cimbru proaspăt;
migdale;
150 ml vin alb;
praf de chimen,
5-6 beţe scorţişoară

Marinează peste noapte puiul dat cu sare în vin şi ulei. Căleşte ceapa şi usturoiul tocate, prăjeşte bucăţile de pui până se rumenesc, apoi adaugă smochinele tăiate jumătăţi, coaja de lămâie, migdalele, chimenul, scorţişoara şi o cană de supă şi lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute. Decorează cu cimbru proaspăt şi seminţe de susan şi serveşte cu cuşcuş alături.

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi