„Profesoara de pian”, de Janice Y.K.Lee

De Unica.ro pe 11 noiembrie 2009

Apărut la începutul anului 2009, romanul Profesoara de pian a fost, în S.U.A., bestseller New York Times, Publishers Weekly, Indie National, San Francisco Chronicle, LA Times, Denver Post.
A fost desemnat New York Times Editor’s Choice, Book Sense Pick, „Borders Recommends” Fiction Pick şi selectat pentru programul „Descoperiţi noi scriitori” al librăriilor Barnes and Noble. În Marea Britanie, a fost bestseller Sunday Times, Richard and Judy Summer Read Pick şi figurează pe lista „Voci noi 2009” a reţelei de librării Waterstone. Până în prezent este tradus în douăzeci şi cinci de ţări.

În 1941, Will Truedale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, începe o relaţie pasională cu o eurasiană frumoasă şi dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză are consecinţe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiţi, cât şi asupra membrilor comunităţii anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea, delaţiunea, laşitatea.

Unsprezece ani mai târziu, Clare Pendleton, o tânără englezoaică provincială, de-abia căsătorită, ajunge la Hong Kong şi, sedusă de farmecul înaltei societăţi, se hotărăşte să dea lecţii de pian fiicei unor chinezi bogaţi, Melodie şi Victor Chen. Claire se îndrăgosteşte de un englez dezabuzat, angajat, în mod ciudat, ca şofer al familiei Chen. În curând, va constata că enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete şi traume în care sunt implicate multe personaje din această beau monde supravieţuitoare a ocupaţiei japoneze.

Janice Y. K. Lee a scris o carte ambiţioasă, care este, în acelaşi timp, roman istoric şi de iubire, de război şi de atmosferă, în tradiţia „Pacientului englez” şi a „Americanului liniştit”.

În prezent, „Profesoara de pian” (The Piano Teacher, 2009) este publicat în douăzeci şi cinci de ţări, bucurându-se de cronici elogioase, dar şi de includerea pe listele de bestselleruri.

Romanul a apărut la Humanitas Fiction
Colecţia Raftul Denisei
Traducere din  engleză de Irina Bojin
Nr. de pagini: 304
Pret:33 lei

Participă şi tu la Concursul Humanitas şi Humanitas Fiction pe forumul Unica.ro!
Melania Medeleanu a născut un băiețel

Melania Medeleanu a născut un băiețel