Privirile dragi ale iubitului te ajuta sa te schimbi

De Unica.ro pe 12 august 2010

Dragostea incepe cu o privire… de aceea, trebuie sa stii mai multe despre beneficiile …
Privirile dragi ale iubitului te ajuta sa te schimbiDragostea incepe cu o privire… de aceea, trebuie sa stii mai multe despre beneficiile privirilor dragastoase oferite de iubitul tau.

In primul rand, faptul ca o persoana este atrasa de tine si te priveste te ajuta sa-ti validezi unele lucruri despre propria-ti persoana. Intr-un fel iti valideaza calitatile pe care le ai si care te ajuta sa te faci remarcata.

Privirea amoroasa a celuilalt te va ajuta sa ai increderea sa explorezi ceea ce este in jurul tau. Calmand dubiile pe care le ai despre sine, te va ajuta sa te dezvolti si pe alte planuri,

Psihologul Michel Reynaud precizeaza: „privirea care transmite un mesaj de iubire este un revelator al partilor noastre cele mai bune, dar si al limitelor si slabiciunilor noastre. Ne ajuta sa devenim constienti despre ceea ce suntem.”

Psihanalistul Gerard Severin afirma ca privirea si dialogul sunt cele care ajuta la schimbarea ambilor parteneri dintr-o relatie: „Am putea spune: sunt iubita deci exist, dar este mult mai just sa afirmam: sunt iubita deci devin, ma transform”.

Multi specialisti in psihologie si terapeuti, pe langa faptul ca indruma pacientii spre a intelege relatia de iubire pe care o au – caci este stiut faptul ca dragostea te poate ajuta, spun ca flirtul si privirea dragastoasa a partenerului de viata pot ajuta multe femei sa depaseasca momente critice ale vietii. „In astfel de momente ai ocazia sa repari reprezentari negative despre sine sau despre stilul tau de a relationa, pe care l-ai dobandit in copilarie”, precieaza Boris Cyrulnik, autorul cartii „Parle d’amour au bord du gouffre”.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"