Principalul defect al fiecărei zodii

De Corina Buhagiar pe 24 august 2010

Fiecare avem diverse hibe sau defecte de care devenim conştienţi şi ne propunem, la un moment dat, să le depăşim pentru a deveni mai buni. Iată care ar fi acestea în funcţie de zodie.
Berbec: Nerăbdarea. Vrei totul repede sau dintr-o dată şi ratezi astfel lucrurile minunate care au nevoie de timp ca să se dezvolte. Răbdarea este o virtute pe care merită să o cultivi conştient pentru a avea o viaţă mai fericită.

Taur: Inerţia. Ai o mare putere de muncă şi resurse impresionante, dar de multe ori sunt blocate de o inerţie apăsătoare ce se traduce prin lene, rezistenţă la schimbare sau încăpăţânare. Alege să acţionezi, chiar dacă „tragi de tine” pentru asta!

Gemeni: Agitaţia mentală. Mercur te înzestrează cu inteligenţă, dar ea vine la pachet cu nervozitate şi surescitare mentală. Adică a gândi prea mult, a vorbi prea mult şi a scăpa astfel esenţialul care se găseşte dincolo de cuvinte. Caută mai mult tăcerea inefabilă a inimii.

Rac: Sensibilitate şi emoţionalitate excesivă. Emoţiile sunt minunate, dar nu şi când ajung să te copleşească, împiedicându-te să realizezi ce ţi-ai propus. Să te „întăreşti” şi să nu te laşi atât de influenţată de exterior este soluţia.

Leu: Orgoliul. Indiferent cât de multe şi deosebite sunt înzestrările tale native, să nu le învălui sau să le bazezi pe modestie şi umilinţă este ca şi cum ai monta diamante preţioase într-un metal ordinar.

Fecioară: Critică sterilă. E adevărat că observi imediat imperfecţiunile. Dar a fi mereu critică şi cârcotaşă este ca şi cum te-ai condamna singură să trăieşti într-o lume lipsită de farmec şi de mistere.

Balanţă: Superficialitate şi slăbiciune. Nu te mulţumi doar să fii drăgălaşă şi populară. Sapă mai adânc în tine, până la nivelul unde nu mai ai nevoie de aprecierea sau aprobarea celorlalţi şi nu te mai afectează dezprobarea lor.

Scorpion: Impulsivitate şi instinctualitate. E greu, dar nu imposibil să îţi controlezi instinctele de „scorpie” şi să alegi mereu decizia corectă, altruistă şi înţeleaptă. Învaţă să „întorci şi celălalt obraz” decât să acţionezi din instict răspunzând cu rău la rău.

Săgetător:
Împrăştiere şi aventurism. Te împăştii în prea multe direcţii şi nu reuşeşti să aprofundezi vreun domeniu sau o relaţie, întocmai ca acela care sapă nenumărate gropi, fără să ajungă la apă la niciuna. Libertatea şi aventura sunt minunante, dar nu cu preţul „călcatului” pe inima altora.

Capricorn: Închistarea şi prejudecăţile. Te închizi de bună voie într-o închisoare a lui „trebuie”, „nu e voie” sau „ce-o să zică lumea” care te împiedică să te relaxezi cu adevărat, să trăieşti viaţa din plin sau să te bucuri de plăceri simple.

Vărsător:
Fuga de responsabilitate afectivă. Eşti mai degrabă dispusă să îţi iei angajamente pentru salvarea lumii întregi, dar dai înapoi când trebuie să îţi asumi răspunderea pentru o singură fiinţă sau cei apropiaţi.

Peşti:
Ameţeala şi visarea excesivă. Să te refugiezi într-o lume a iluziilor, departe de duritatea celei adevărate poate fi plăcut, dar te face indisponibilă pentru ceilalţi. Caută să devii persoana pe care cei din jur se pot baza, cu siguranţă.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară