Primul E-book Reader a fost lansat pe piaţa românească

De Nicoleta Galeteanu pe 15 decembrie 2009

Începând de astăzi, lectura devine mai plăcută şi pentru cei care nu sunt aşa atraşi de această preocupare, pentru că Skin lansează primul
 E-book Reader de pe piaţă românească.
 
Iriver Story este practic o minibibliotecă digitală, ce conţine 50 de cărţi în limba română, fiind prevăzut cu un card de 2GB.  
 
Pe lângă funcţia principală, Iriver Story Reader îi va cuceri pe utilizatori cu o serie inedită de facilităţi şi funcţii. Lectura digitală poate fi însoţită de ascultarea melodiilor preferate, deoarece aparatul recunoaşte fişiere MP3 şi WMV şi e dotat cu boxe interne şi mufă pentru căşti. De asemenea, acesta poate fi folosit ca reportofon şi deţine o agendă electronică şi un notepad.  

În memoria internă de 2 GB pot fi stocate peste 1.600 de cărţi în format PDF, DOC, PPT, XLS, EPUB sau HWP, iar o astfel de „biblioteca” nu cântăreşte mai mult de 300 de grame.  
 
Ecranul electronic de 6 inch (90X120 mm), realizat cu ajutorul celebrei tehnologii E-Ink, imită fidel senzaţia oferită de lectura convenţională şi foaia de hârtie.

Foarte odihnitor pentru ochi, fără efectul de reflexie al ecranelor LCD şi cu un consum minim de energie, ecranul E-Ink este ideal pentru aparatele destinate în mod special lecturii, spun reprezentanţii Skin, compania care se ocupă de importarea şi distribuirea produselor Iriver în România.  

„Iriver exprimă simplitatea şi puterea lecturii digitale, acum şi în viitor, şi produsele noastre sunt concepute pentru a oferi toate caracteristicile pe care utilizatorii le doresc de la un format simplu de utilizat. Scopul nostru este de a îngloba toate funcţionalităţile acestea într-un cititor de cărţi digitale cu lumină, portabil şi cu capacitate ridicată”, spune Kuno Kim, preşedinte Iriver.
 
Primele 200 e-book readere Iriver Story vor putea fi achiziţionate exclusiv prin eMAG.ro împreună cu un card de memorie SD de 2 GB, care va conţine 50 de cărţi digitale în limba română.  
 
Foto: PR
 
 

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"