Prima Lună Nouă a Anului

De Corina Buhagiar pe 14 ianuarie 2010

Dacă ţi-ai propus ca în anul acesta să scapi de un obicei rău, iată cea mai potrivită zi să începi!

Crai Nou, sau ziua când Luna este în conjuncţie cu Soarele, este cea mai potrivită zi pentru a renunţa la fumat, cafea, alcool sau oricare „viciu”.

Cum e prima din acest an, se nimereşte numai bine: pâna acum abia te-ai obişnuit să scrii data cu 2010 în loc de 2009, abia ţi-ai revenit după vacanţa de iarnă, Sărbători şi chermezele prilejuite de diverşii Sfinţi. În plus, cade fix la mijlocul lunii, aşa că nu mai e nevoie să aştepţi o zi de 1 sau de luni.

Într-o astfel de zi, energiile solare şi cele lunare se contopesc. Ai putea spune că, în sfârşit, reuşesc să se întâlnească şi să facă dragoste, după o lună întreagă în care s-au alergat pe cer.

Cum Luna are faţa cea mai mică, aratându-ne cel mult o secure ascuţită, se consideră că energiile solare, masculine, au un moment de maxim. Aşa că dacă vrei să iei o hotărâre „bărbătească”, e momentul cel mai bun. Nu e vorba de a începe crearea a ceva. Pentru asta ai nevoie şi de energiile benefice ale Lunii. Ci, mai degrabă, la renunţarea sau debarasarea a ceva vechi, dăunător sau nefolositor.
 
Desprinde de pe tine coaja cea veche şi împrospătează-te şi tu la faţă, asemenea Lunii Noi!

Foto:Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"