Povestea gemenilor Jim: au fost separați la naștere, dar au trăit vieți identice fără să se cunoască

Povestea gemenilor identici, Jim Springer și Jim Lewis, ar putea fi oricând un subiect de film. Despărțiți la doar patru săptămâni de la naștere, în 1940, niciunul nu a știut de existența celuilalt vreme de 39 de ani. Când s-au întâlnit într-un final însă, au descoperit că împărțesc similitudini uimitoare.

Citește și – Vedete cu fraţi gemeni de care nu ştiaţi

„Sunt un exemplu perfect al modului cum gemenii, deşi au crescut în medii complet diferite, sunt foarte asemănători”, a spus Nancy Segal, profesorul de psihologie al Cal State Fullerton, care a studiat fraţii în cadrul unei cercetări la Universitatea din Minnesota.

Cu toate că au fost separați la naștere pentru a fi dați spre adopție, coincidențele s-au ținut lanț pentru cei doi frați gemeni. Întâmplător, părinții lor adoptivi le-au dat aceleași nume, deși cele două familii nu s-au cunoscut niciodată. Iar coincidențele abia acum aveau să înceapă.

Ambii frați au fost însurați de două ori cu femei pe nume Linda și Betty. Ba mai mult, și-au botezat asemănător primul născut: James Alan și, respectiv James Allan și chiar câinele fiecăruia purta același nume – Toy. Toate acestea făsă să știe unul de altul.

Și în viața academică și profesională cei doi Jim au descoperit că s-au lovit de aceleași obstacole și au urmat cariere asemănătoare. Niciunul dintre ei nu s-a descurcat prea bine în școală la disciplinele umaniste, dar au avut rezultate bune la matematică. La toate acestea se adaugă și faptul că ambii au activat ca șerifi în statul Ohio.

În plus, ei au descoperit că aveau aceleași gusturi în materie de bere, țigări, mașini și destinații de vacanță. Doar două dintre coincidențe sunt faptul că și-au petrecut concediul în aceeași perioadă, pe aceeași plajă din Florida și conduc același tip de mașină, de aceeași culoare – un Chevrolet albastru.

Cazul fraţilor Jim a fost inclus în cercetarea „The Minnesota Twin Registry”, desfășurată pe parcursul a două deceii, la care au participat mai multe perechi de gemeni despărţiţi la naștere.

„Am descoperit că un geamăn identic crescut departe de fratele său are o șansă egală de a fi similar cu acesta în termeni de personalitate, interese și atitudini ca cel care a crescut alături de cogeamănul său. Aceste constatări ne determină să credem că similitudinile dintre gemeni apar datorită genelor, nu a mediului”, au fost concluziile enunţate de specialiști.

Citește și – Inedit: 4 gemeni identici, un caz la 64 de milioane

Foto – Shutterstock

Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Libertatea
Avantaje
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: