Povestea băiatului care a fost crescut ca o fetiță. Ce s-a întâmplat când a ajuns la maturitate

Se întâmpla în anul 1965 în Canada, când la șase luni de la naștere, gemenii Bruce și Brian Reimer au fost diagnosticați cu fimoză, motiv pentru care au fost supuși unei operații de circumcizie.

Dacă în cazul lui Brian, intervenția a fost un succes, lui Bruce medicul i-a ars din greșeală organele genitale cu un instrument medical care funcționa cu electricitate. În fața unui caz de malpraxis, părinții copilului au decis să ceară sfatul medicului John Money, expert sexolog faimos pentru studiile sale în domeniu. De aici avea să înceapă și coșmarul copilului.

Meicul a propus familiei ca ultimă soluție să îl crească pe Bruce ca pe o fetiță, urmând să fie supus tratamentelor hormonale și intervențiilor chirurgicale corespunzătoare. Teoria lui Money este că identitatea sexuală a nou-născutului nu este dată de sexul cu care a venit pe lume, de cromozomi sau hormoni, ci de felul în care este crescut de părinți și de mediul social în care trăiește.

Castrarea și reconstrucția genitală a copilului trebuie făcută înainte de vârsta de doi ani și jumătate, le explică doctorul soților Reimer. Din acel moment, Bruce a devenit Brenda și timp de 10 ani a fost consultat lunar și studiat de către Money, care potrivit rapoartelor sale, copilul se dezvolta și împrumuta stilul unei fetițe datorită mediului și educației primite.

În realitate, Brenda ura să poarte rochiție și să se joace cu mașinuțe, nu avea caracterul unei fete. La 12 ani, Bruce  suferea deja de depresii, era marginalizat de ceilalți copii și i-a spus mamei că dacă îl mai duce la ședințele cu Money se va sinucide.

S-a dovedit ulterior că medicul mințea în rapoartele sale și a recunoscut într-un final că Bruce nu a fost niciodată Brenda, experimentul său fiind un eșec.

David Reimer 3

La 14 ani, Brenda redevine băiat, familia îi pune numele David și este supus din nou tratamentelor hormonale și unei operații de reconstrucție a organelor genitale. Ajuns la vârsta maturității, cazul său devenise deja celebru. Se căsătorește cu o femeie, devine tată vitreg pentru trei copii deoarece el nu putea procrea și, deși pare că viața sa intrase pe făgașul normal, în realitate David a rămas traumatizat în urma experienței sale ca fetiță.

Davd Reimer 4

În 1997, David Reimer acceptă pentru prima oară să povestească oroarea de a trăi într- un corp care nu era al său, unui jurnalist, John Colapinto, care ulterior va scrie o carte, care a devenit bestseller – „Bruce, Brenda și David, povestea băiatului care a fost transformat în fată”.

„Era ca o spălare a creierului. Aș da orice ca cineva să mă hipnotizeze și să mă poată să facă să uit de trecutul a cărui amintire mă torturează. Ce mi-au făcut la novel fizic nu este nici pe departe atât de teribil cum este ce mi-au făcut la nivel psihic”, spunea David.

David Reimer

Câteva probleme financiare, fratele său bolnav de schizofrenie care s-a sinucis cu medicamente antidepresive, căsnicia care nu era deloc fericită și amintirile sumbre ale unei copilării fără identitate au instalat din nou depresia, iar David Rimer sfârșește în anul 2004 prin a se împușca în mașina personală la doar 37 de ani.

Citește și – Primii copii născuţi prin inginerie genetică

Citește și – Una este blondă, iar cealaltă mulatră. Cum arată gemenele care au uimit întreaga lume

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: