Poveste veche în haine noi

De Raluca Hagiu pe 24 august 2010

Schimba rochiile de mai multe ori pe zi. Una pentru fiecare ocazie. Dar păcatul ei cel mai mare erau coafurile. Nu avea încredere să-şi lase podoaba capilară pe mâna oricui.
Adusese pe cineva care să o aranjeze tocmai din Anglia, un snob care îşi permitea să-şi aleagă pe sprânceană clientele. Apoi, toată ziua era în căutarea cremei perfecte. Şi când nu făcea acest lucru, îşi agasa prietenii să-i aducă ultimele noutăţi despre modă din străinătate. Într-o zi însă şi-a pierdut capul. Dar nu pentru modă… Da, ai ghicit! Este vorba despre Maria Antoaneta.

Regina Franţei descinsă de la Schonbrunn la Versailles a uimit la acea vreme prin rochiile scumpe, pe care nu le purta niciodată de două ori şi pe care le prefera în locul hainelor tradiţionale, fiind o adevărată fashionistă pasionată de forme, culori, texturi preţioase. Moda este, prin urmare, la modă de foarte multă vreme!

Este misterioasă, capricioasă, efemeră… Ca prognoza meteo a verii care tocmai s-a încheiat. Când e cod galben pentru că ţi s-au topit finanţele pentru shopping, când e cod roşu pentru că te inundă facturile pe care le ai de achitat. Noroc cu designerii care ne-au făcut un serviciu în acest sezon, propunând costume minimaliste, croieli impecabile şi ţinute în aceeaşi  culoare din cap până-n picioare.

Bineînţeles, e loc şi pentru abordări mai preţioase dacă simţi că a venit vremea lor: catifea, dantelă sau blană. Stiliştii noştri au făcut noile tendinţe cât mai accesibile pentru bugetul tău şi-ţi sugerează să-ţi reînnoieşti garderoba cu ţinute pe care să le poţi purta mai mult de un sezon.

Alege acele piese care sunt mai mult decât un capriciu, care spun o poveste despre tine şi pe care te poţi bizui chiar şi atunci când „burgunde” (vorba reclamei) nu va mai fi o culoare atât de la modă… Şi pentru că a venit vorba despre poveşti, intră în universul româncei care s-a întors din SUA ca să predea zumba (aerobic  în ritm de dansuri latine), să scrie cărţi şi să aibă grijă de patru copii. E genul de femeie care îţi demonstrează că este posibil să faci toate lucrurile pe care ţi le doreşti dacă eşti hotărâtă, perseverentă şi ai lângă tine oameni care te susţin.

Nu rata nici experimentul Ancăi, re dactor Unica, pe care am provocat-o să spună adevărul şi numai adevărul timp de o săptămână. Rezultatul amuzant ridică întrebări la care uneori ne este greu să răspundem sincer chiar şi faţă de noi înşine…. Poţi cocheta cu tendinţele, dar nu uita să rămâi fidelă propriei tale poveşti. Şi, mai ales, nu-ţi pierde capul după modă!

Oferta Unica! un şampon Elseve – Netezire intensă şi un pieptene vesel la un preţ excepţional: 11,90 lei

Poveste veche în haine noi

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"