Poți fi păcălit pe WhatsApp! Ce nu trebuie să faci dacă utilizezi această aplicație

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a anunțat pe pagina oficială că utilizatorii aplicației WhatsApp sunt în pericol din cauza unei campanii de phishing.

Mesajul publicat le explică utilizatorilor acestei aplicații de modalitatea în care pot fi păcăliți.

“Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!”

whatsapp

Aplicația de mesagerie instant, WhatsApp, deținută de Facebook a introdus din acest an sistemul de verificare în doi pași la momentul autentificării fiecărui utilizator. Această autentificare este doar o măsură de securitate în plus. Pentru activarea acestei opțiuni trebuie să updatați aplicația și să intrați în meniul Setari și Cont pentru a activa Verificarea în Doi pași.

În acest fel, de fiecare dată când vă schimbați telefonul și păstrați aceeași cartelă SIM, aplicația Whatsapp se va reinstala și va reintroduce codul primit de la serverul Whatssapp.

Câteva statistici recente arată că prin WhatssApp se transmit zilnic circa 50 de miliarde de mesaje și peste 3 miliarde de fotografii.

Sursa foto Pixabay și Facebook

Citește și Cum poți să citești mesajele de pe WhatsApp fără să se vadă că le-ai citit

Citește și Folosești Whatsapp? Ce se întâmplă în fiecare dimineață, la ora 4, cu mesajele tale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: