A postat o poza șocantă pentru a arăta efectele endometriozei

O bloggeriță a decis să posteze pe Instagram o poză pentru a arăta efectele vizibile ale endimetriozei.

Afecțiunea constă în creșterea anormală a endometrului (țesutul ce căptușește interiorul uterului). Acesta ajunge să se dezvolte în cavitatea abdominală, în afara uterului. Acesta poate să crească la nivelul ovarelor, trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinară, intestine și în cazuri extreme poate ajunge la plămâni, măduva spinării și chiar creier.

Bloggerița Thessy Kouzoukas (27 ani) suferă din cauza endometriozei și postat un colaj pentru a arăta cât de severă poate fi câteodată

A post shared by Thessy Kouzoukas (@thessy.k) on

În poza din partea stângă putem vedea cum arată un abdomen după ruperea unui chist , în timp ce în cea din dreapta o înfățișează pe Thessy după ce a început să ia un medicament nou, Synarel care a făcut-o să intre la menopauză la 27 ani.

Thessy a însoțit poza de mesajul “Pentru unii e șocant. Asta sunt eu. Asta e endometrioza. Nu am vrut să postez aceste poze în care apar dezbrăcată, dar am primit o mulțime de mesaje de la femei care suferă de endometrioză și se simt singure, la fel ca mine.”

A post shared by Thessy Kouzoukas (@thessy.k) on

Femeia urmează să se opereze în perioada imediat următoare. Operația va dura peste 7 ore și Thessy încearcă să se pregătescă fizic și psihic pentru această intervenție.

Momentan nu există un leac pentru endometrioză. Cele mai multe femei au, din cauza endometriozei, dureri, sângerări între menstruații, dureri în timpul actului sexual și probleme de feritilitate.

Sursa foto Instagram

Citește și Lucruri pe care ginecologul ar vrea să nu le faci

Citește și Ce este boala femeilor neiubite și cum o recunoști

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: