Plimbarea căţelului te menţine în formă

De Erika Chivu pe 28 noiembrie 2009

Cei care cresc un căţel sunt mai activi chiar şi decât cei care merg regulat la sală. Plimbările patrupedului înseamnă, pentru stăpân, ore întregi de mişcare.
Te-ai gândit vreodată că un căţel ar putea fi cel mai bun antrenor personal? Dacă vrei să faci mişcare dar nu eşti îndeajuns de motivată, patrupedul te scoate la plimbare vrând-nevrând, deci te ajută să faci sport într-un mod plăcut.

La această concluzie au ajuns, în urma unui sondaj de opinie, cei de la  Bob Martin, o companie britanică ce vinde produse pentru animalele de companie.

Prin plimbările zilnice ale câinilor, stăpânii ajung să facă mai multă mişcare decât cei care au abonament la sală. În medie, patrupedul – şi stăpânul odată cu el – se plimbă câte 24 de minute, de două ori pe zi.

În plus, majoritatea stăpânilor le mai oferă căţeilor şi câte trei plimbări mai lungi pe săptămână. Ceea ce înseamnă un total de peste şapte ore în fiecare săptămână, adică, în medie, câte o oră pe zi.

Cei care nu au căţei, dar fac totuşi sport, dedică acestei activităţi doar o oră şi 24 de minute pe săptămână.

Foarte important este că plimbarile zilnice ale patrupedului nu sunt văzute ca o corvoadă. Pentru 86% dintre stăpâni, plimbarea cu patrupedul este o plăcere. În schimb, doar 16% dintre cei care merg la sală, o fac din plăcere.

Descoperirile acestui sondaj de opinie ar putea fi o explicaţie pentru rezultatele altor studii făcute în trecut. Acestea spuneau că stăpânii de câini au un risc mai scăzut de a face boli cardiovasculare, infarct sau atac vascular cerebral.

Pe de altă parte, simpla prezenţă a unui căţel în casă reduce stresul şi le dă stăpânilor o stare de bine.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară