Alex Gâlmeanu expune „People I Know” la Toulouse

De Nicoleta Galeteanu pe 04 mai 2010

„People I Know”, o colecţie impresionantă de portrete artistice a fotografului român Alex Gâlmeanu, a fost deschisă astăzi la Toulouse. Un proiect personal amplu început în 2003…
 … expoziţia a mai putut fi vizionată în 2008 şi în Paris.  
  „People I Know” este o colecţie de portrete atipice ale unor oameni mai mult sau mai puţin faimoşi, pe care Alex Gâlmeanu a avut şansa să îi cunoască.  
 
Numitorul comun al imaginilor nu constă în celebritatea personajelor fotografiate, ci în „expresia” lor în faţa camerei de fotografiat. Este doar o coincidenţă faptul că mulţi dintre ei sunt bine cunoscuţi publicului”, explică artistul.
 
Printre numeroasele portrete pot fi remarcate personalităţi precum Nadia Comăneci, Gheorghe Dinică, Oana Pellea sau Gyuri Pascu, precum şi alţi „oameni interesanţi”.
 
Iniţiat în 2003, proiectul se va desfăşura pe toată durata carierei sale, colecţia urmând să fie completată cu noi imagini.
 
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Român din Toulouse cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris şi al Universităţii Toulouse II – Le Miral şi va fi deschisă în perioada 4 mai – 4 iunie 2010 în sălile Bibliotecii Universităţii.

În galeria foto de mai jos vei descoperi câteva fotografii – portret extrase din proiectul artisului, „People I Know”.
 
Foto: PR
 

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite