Pentru 2 din 3 angajați munca de birou le-a adus kilograme în plus

Cele mai multe persoane se așteaptă ca o viața profesională activă să le ajute să-și mențină greutatea, însă potrivit celui mai recent studiu eJobs 2 din 3 angajați s-au îngrășat în ultimul an. Respondenții la sondaj menționează lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate printre motivele principale responsabile de creșterea în greutate.

Astfel, pentru cei 66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an, lipsa practicării unui sport este considerată cauza principală, 85% dintre aceștia enunțând acest factor.

Aproape jumătate (48%) dintre cei care s-au îngrășat în ultimul an au luat în plus 5 kg, 38% au luat între 5 și 10 kg, iar restul de 14% au acumulat peste 10 kg.

Un procent de 58% dintre participanții la sondaj au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, fiind prea obosiți sau neavând timp.

Cei care spun că practică regulat sportul se află și în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

În topul motivelor din cauza cărora angajații au acumulat kilograme în plus se mai regăsesc oboseala și mesele neregulate, acestea fiind alese de circa 70% dintre respondenți ca fiind vinovate într-o proporție mare și foarte mare de acest aspect.

Nivelul ridicat de stres se remarcă ca un indicator important în procesul de îngrășare. Un procent de 70% dintre cei care se confruntă cu niveluri de stres mari și foarte mari spun că s-au îngrășat în ultimul an.

Majoritatea persoanelor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi și se culcă după ora 23:00

75% dintre cei chestionați consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri, etc.), iar aproape jumătate dintre participanții la studiu consideră că snacks-urile se numără printre factorii care cauzează creșterea în greutate.

Astfel, dintre cei care declară că s-au îngrășat în ultimul an, jumătate (49%) consumă produse care conțin făină și zahăr de câteva ori pe zi.

“Alimentația sănătoasă nu înseamna o dietă strictă, ci ne ajută să avem o stare generală de bine și mai multă energie. Este important să conștientizăm că aceste lucruri sunt posibile cu o alimentație potrivită și cu respectarea orelor de somn. Nutriția nu este esențială doar pentru siluetă, ea joacă un rol mai important pentru sănătatea noastră și pentru felul în care arătăm și funcționăm”, spune Valentin Bunea, Founder & Managing Partner al centrului de nutriție Body Engineering.

Potrivit studiului, 61% dintre cei care au crescut în greutate merg la somn după ora 23:00.

În același timp, grupul persoanelor care si-au mentinut greutatea are cea mai mare pondere (50%) pentru categoria celor care merg la somn devreme, până în ora 23:00.

 Mâncatul pe fond de stres reprezintă pentru 2 din 3 chestionați un motiv principal din cauza căruia aceștia au luat în greutate.  Mâncatul ca răspuns la stres, depresie, tensiune, nervozitate, furie sau singurătate duc treptat la îngrășarea nedorită.

Grăsimile alimentare contribuie la îngrășare?

 Majoritatea celor chestionați (87%) consideră grăsimile alimentare responsabile de îngrășare și/sau boli cardiovasculare.

“Esential în procesul de slăbire este să înlocuim carbohidrații cu o sursă sănătoasă de grasimi. Corpul folosește energia de la ultima masă consumată, iar pentru a ajunge la grăsimi ar trebui să ardă zahărul din organism, de aceea este important într-o dietă sănătoasă să excludem complet dulciurile, produsele făinoase, carbohidrații și să mergem la culcare înainte de ora 23:00”, mai spune nutriționistul Valentin Bunea.

Citește mai mult pe ejobs.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Eva.ro
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: