Pauza într-o relaţie, un pas „decisiv”

De Stela Moisescu pe 04 decembrie 2009

Multe cupluri aleg să ia o pauză pentru a-şi rezolva problemele din relaţie. La o primă analiză acest pas pare absurd. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când luaţi o pauză…

… dacă vrei să te asiguri că ea nu va fi definitivă.

1. În pauză sexul cu o altă persoană înseamnă infidelitate?

Este dificil de răspuns la această întrebarea deoarece, în pauză, nici nu sunteţi împreună, dar nici nu sunteţi despărţiţi. Aşadar, dacă el a inţiat pauza întreabă-l ce este permis în această perioadă.

2. Pauza este o formă elegantă de despărţire?

Unii bărbaţi pur şi simplu nu pot rosti cuvântul despărţire, aşa că se folosesc de o formulare ambiguă din care se înţelege că are nevoie de o perioadă de singurătate. Întreabă-l clar dacă doreşte o ruptură totală, oricât de teamă ţi-ar fi de răspunsul lui.

3. Dacă a propus o pauză înseamnă că nu mă mai iubeşte?

Faptul că propune o pauză poate fi, ce-i drept, înterpretat astfel. Dacă sunteţi de mult timp împreună, pauza simbolizează ,cel mai probabil, problemele de cuplu, nu lipsa profunzimii sentimentelor.

4. Dacă a propus o pauză înseamnă că vrea libertate?

În unele cazuri partenerul de cuplu îşi dă seama că-i este dor de flirturile libere şi experienţele sexuale noi şi lipsite de complicaţii. În acelaşi timp nu doreşte să piardă din stabilitatea şi confortul relaţiei de cuplu. Aşa că propune o pauză.

5. Cât timp durează pauza?

Slabe sunt şansele ca amândoi să fiţi de acord cu pauza şi, mai ales, cu durata ei.

Ia în seamă toate aceste aspecte atunci când îţi spune că doreşte o pauză şi provoacă-l la o discuţie. Astfel, ştiţi de la bun început ce aspecte să lămuriţi astfel încât pauza să nu ducă irevocabil la despărţire.

Pauza poate fi benefică pentru relaţia de cuplu. Uneori timpul pe care îl staţi despărţiţi poate fii revelator. Aşa, vă puteţi da seama, în cel mai fericit caz, că nu puteţi trăi unul fără celălalt, în ciuda problemelor care v-au determinat să luaţi pauza.

Totodată, câteva zile de pauză vă pot ajuta să analizaţi aceste probleme. Nu doar pauzele pot duce la despărţire, ci şi reacţiile impulsive. Aşa că aveţi de ales „răul” cel mai mic.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară