Patinoare din Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe 06 decembrie 2009

Iubitorii sporturilor de iarnă îşi pot pune la încercare abilităţile sportive şi în parcurile bucureştene, după ce patinoarele şi pârtiile artificiale au dat, rând pe rând, startul…

 …distracţiei pe gheaţă. Aşadar, în acest weekend, alte două patinoare şi-au deschis sesiunile de agrement în Parcurile Cişmigiu şi Unirii, iar cei care s-au plimbat prin oraş au putut admira şi instalaţia de Sărbătoare, aprinsă oficial sâmbătă seară. 

Parcul Cişmigiu se poate mândri cu cel mai mare patinoar din Capitală, care poate găzdui în acelaşi timp până la 1.000 de persoane, iar Ice Park, kilometrul zero al distracţiei, îi aşteaptă pe bucureşteni, în fiecare weekend, cu concerte, spectacole cu laser şi concursuri din 6 decembrie.

Patinoarele vor funcţiona în fiecare zi a săptămânii, între orele 10.00-21.00, iar în weekend amatorii de patinaj se pot bucura de program prelungit, până la 24.00. 

Taxa de intrare pe patinoare este de 10 lei în timpul săptămânii şi de 15 lei în weekend, iar pe perioada vacanţei, timp de două ore (10.00-12.00), accesul pe gheaţă va fi gratuit. Închirierea patinelor pentru două ore costă 10 lei. 
  
Însă, există deja patinoare care funcţionează încă de la sfârşitul lunii octombrie. Astfel că pasionaţii de patinaj se distrează deja pe gheaţa de la Floreasca şi Drumul Taberei
Cei care doresc să se dea pe gheaţă într-o atmosferă mai călduroasă sunt aşteptaţi pe pistele artificiale acoperite din incintă maull-ului AFI Palace Cotroceni sau pe patinoarul The Champs din centrul comercial Liberty Center.
Cotroceni on Ice pune la dispoziţie lecţii de patinaj de iniţiere, iar pentru cei care doresc să practice patinajul de performanţă se vor organiza cursuri permanente sub îndrumarea unui profesor din cadrul Federaţiei Române de Patinaj. De asemenea, iubitorii de sporturi pe gheaţă vor putea să practice curling şi hockey. 
Pentru o distracţie pe patine preţul este în medie 15 lei pentru tineri, 18 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii, iar închirierea patinelor costă 10 lei. Programul este de la 10.00 la 24.00 în cursul săptămânii, iar vineri şi sâmbătă sesiunea de patinaj se prelungeşte cu 2 ore. 
  
Mai mult, împătimiţii sporturilor extreme se vor putea bucură de prima partie artificială, situată în faţa centrului comercial Băneasa Shopping City, urmând ca o altă partie de ski şi săniuş să fie deschisă din 13 decembrie, în Parcul Tineretului. Aceasta va avea o lungime de 200 de metri, iar pentru a păşi pe zăpada nu trebuie să plătiţi taxă.    
  
Cei care le preferă patinoarele în aer liber, pot încerca gheaţa din parcurile Kiseleff, Titan, Drumul Taberei. 
  
De asemenea, patinoarul de la Piaţa Moghioroş a fost deschis încă la începutul lunii şi îi aşteaptă pe bucureşteni până la începutul lunii martie. Distracţia pe gheaţă timp de două ore costă 20 de lei, preţ în care intră biletul de acces şi închirierea patinelor, de luni până vineri, între orele 12.00 – 23.00. În weekend, vor plăti cu 5 lei mai mult, iar patinoarul este deschis până la ora 2.00. 
  
De asemenea, începând cu 18 decembrie, un alt patinoar artificial se va deschide în acest an şi în Parcul Herăstrău.  

Foto: Red Dot

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație