O pastilă pe care o iei zilnic te poate ucide. Vezi cu ce o poți înlocui

De Consuela Stratulat pe 11 noiembrie 2014

Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite analgezice, dar cercetătorii susțin că este un medicament extrem de periculos pentru sănătate. Vezi la ce pericole te expui, atunci când îl iei.
Studii recente au stabilit că folosirea pe termen lung a analgezicelor precum ibuprofenul ori diclofenacul triplează riscul producerii unor accidente vasculare, precum infarctul ori atacul cerebral.  Cei mai expuși acestui pericol sunt oamenii care suferă de dureri cronice și au nevoie zilnic de calmante.
Ibuprofenul conține derivate petrochimice care cresc riscul apariției bolilor cardiace, infarctului și a altor probleme de sănătate, precum anemie, pierderi ale auzului, hipertensiune, gripă, pierderi de sarcini. În plus, cercetătorii au stabilit că ibuprofenul atacă ADN-ul.

Cu ce poți înlocui Ibuprofenul

Numeroase studii au fost făcute, cu scopul de a găsi înlocuitori ai Ibuprofenului. În 2009, cercetătorii au constatat că ghimbirul este la fel de eficient ca pastilele ce conțin acid mefenamic sau ibuprofen pentru combaterea simptomelor pre-menstruale.
Un studiu din 2007 a arătat că arnica este benefică pentru tratarea osteoartritei, având aceleași proprietăți ca ibuprofenul, fără efecte adverse.
Acizii grași Omega-3 sunt eficienți în combaterea durerilor provocate de atrită, potrivit unui studiu din 2006. Trebuie, însă, incluși în alimentația zilnică, doza recomandată fiind între 1200 – 2400 mg. La fel de eficient este și uleiul de măsline, care are proprietăți anti-inflamatorii asemănătoare ibuprofenului.
 
 

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional